Arama sonuçları

ÖSYM, yapay zeka ile soru hazırlama ve değerlendirmeyi tartışılacak

ÖSYM, yapay zeka ile soru hazırlama ve değerlendirmeyi tartışılacak

ÖSYM ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliği ile düzenlenecek uluslararası ölçme ve değerlendirme sempozyumunda sınav uygulamalarında yapay zekanın kullanımı ve değerlendirmesi de dahil olmak üzere yeni sınav uygulamalarını konuşulacak. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yaptığı yazılı açıklamada 4-6 Ekim tarihleri arasında Ankara’da düzerlenecek sempozyum ile ilgili bilgi verdi ve  alana ilgi duyan akademisyen, eğitimci ve tüm paydaşları bildirilerini sunmak ve dinleyici olarak katılmak üzere sempozyuma davet etti.

50 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP

ÖSYM’nin 50 yıllık birikime sahip Türkiye'nin en köklü kurumlarından birisi olduğuna değinen Ersoy, “Adil sınav uygulamalarımız ile herkese eşit şekilde ulaşıyor ve imkan sunuyoruz. Bu doğrultuda, ölçme alanında yeni yaklaşımları da yakından takip ediyor, sınav uygulamalarını bu yeni yaklaşımlar çerçevesinde geliştirmek için gayretle çalışıyoruz. Hedefimiz her zaman çok daha iyisi, çok daha verimli olandır” dedi. 

Ersoy, bir taraftan kendi bünyelerindeki AR-GE çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan da küresel ölçekte sınav ve ölçme alanındaki yenilikleri yakından takip ettiklerini anlattı. Ersoy, bu doğrultuda MEB ve ÖSYM işbirliğiyle düzenleyecekleri sempozyuma ilişkin, "Bu sempozyumu ölçme alanında bilgi şöleni olarak görmek çok daha uygun olacaktır" dedi. Ersoy, 4 beceri temelli test uygulamaları ve yapay zeka yardımıyla soru üretilmesi başlıklarının da yer aldığı güncel sınav yaklaşımlarının değerlendirileceğini söyledi. 

28-03-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş