Arama sonuçları

Özel çocukların ailelerine de ‘özel eğitim’ verilecek

Özel çocukların ailelerine de ‘özel eğitim’ verilecek

Milli EÄŸitim Bakanlığı’nca (MEB), özel yetenekli öÄŸrencilerin bütüncül desteklenmesi amacıyla "Bilim ve Sanat Merkezleri Aile EÄŸitim Programları" hazırlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bilim ve sanat merkezlerine devam eden özel yetenekli öÄŸrencilerin ailelerine yönelik geliÅŸtirilen programlar, öÄŸrencilerin sosyal duygusal, akademik ve kariyer geliÅŸimlerini desteklemek amacıyla Türkiye'de hazırlanan etkinlik temelli bütüncül ilk program olma özelliÄŸini taşıyor.

3 AYRI KÄ°TAPTAN OLUÅžUYOR

Aile Eğitim Programları Seti, 3 kitaptan oluşuyor. Programlar, alanın uzmanlarınca "Gelecek Tasarımı", "Sosyal Duygusal Gelişimi Destekleme" ve "Akademik Gelişimi Destekleme" başlıklarında oluşturuldu.

GeliÅŸimsel rehberlik anlayışı doÄŸrultusunda hazırlanan Gelecek Tasarımı Aile EÄŸitim Programı, çocuÄŸu tanıma, gelecek tasarımını destekleme, 21. yüzyıl becerileri, meslek alanlarını keÅŸfetme, kariyer seçeneklerini deÄŸerlendirme ve kariyer kararını destekleyen faktörler gibi farklı konuları kapsıyor.

Akademik GeliÅŸimi Destekleme Aile EÄŸitim Programı da akademik geliÅŸimin bir süreç olduÄŸundan hareketle tasarlandı. Program, öÄŸrencilerin akademik anlayış ve sorumluluk bilinci geliÅŸtirmelerine ve eÄŸitsel planlama becerilerini artırmaya yönelik hazırlandı.

Sosyal Duygusal GeliÅŸimi Destekleme Aile EÄŸitim Programı ise sosyal duygusal özellikler, öz farkındalık, öz yönetim/duyguları yönetme, sosyal farkındalık, iletiÅŸim, iÅŸbirliÄŸi/uzlaÅŸma becerileri, sosyal beceriler ve sorumlu karar verme gibi konularda ailelerin çocuklarını desteklemelerine yönelik süreçleri içerecek ÅŸekilde oluÅŸturuldu.

ÖÄŸrencilerin geliÅŸimsel ihtiyaçları doÄŸrultusunda esnek bir yapıya sahip ÅŸekilde tasarlanan programlarda içeriÄŸin, kültürel yapı ve toplumun temel deÄŸerlerine uygun olmasına özen gösterildi.

18-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

PaylaÅŸ