Arama sonuçları

Özel okullar ‘zeka testi’ ile öğrenci seçemeyecek

Özel okullar ‘zeka testi’ ile öğrenci seçemeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle bundan sonra özel okul ücretlerini bakanlığın belirlemesi uygulaması son buldu. Bakanlık daha önce özel okullar için ücret artışını yüzde 65 olarak belirlemişti.

Yönetmelik eski haline döndü. Yeni düzenlemeyle okulların ara sınıflarının eğitim ücreti belirlenirken bir önceki eğitim öğretim yılında ilan edilen ücret, okulda devam eden öğrencilerin eğitim ücreti belirlenirken ise öğrenci kayıt sözleşmesinde belirlenen ücret dikkate alınacak. Yönetmelikte yer verilen ifadeye göre, "bu ücretlere (bir önceki yılın ortalama yurt içi ÜFE+bir önceki yılın ortalama TÜFE)+5 oranından fazla artış yapılamayacak."

ZEKA TESTİNE GÖRE ÖĞRENCİ SEÇİMİ YAPILAMAYACAK

Yönetmelik kapsamında özel okullar ve kurslardaki kontenjan, çalışma takvimi, çalışma saati, öğrenci ve kursiyer kayıt işlemlerine yönelik düzenlemelere de gidildi. Buna göre, okullar, kayıt ve nakil işlemlerinde zeka testi ve benzeri uygulamaların sonuçlarına göre öğrenci seçimi yapamayacak. Özel okullarda tam gün eğitim öğretim yapılacak.

İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi durumlarda kontenjan düzenlemeleri Bakanlıkça ayrıca belirlenebilecek.

Özel öğretim kurslarında sınıf mevcutları 18 kursiyeri geçmeyecek şekilde düzenlenecek. Lise ve dengi okul öğrencileri hafta içi okul saatleri dışı ve hafta sonu da özel öğretim kurslarına devam edebilecek.

 

07-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş