Arama sonuçları

Özel öğrenciler, jeotermal süs bitkileri serasında rehabilite ediliyor

Özel öğrenciler, jeotermal süs bitkileri serasında rehabilite ediliyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde iki ay önce faaliyete geçirilen jeotermal süs bitkileri serasında fiziksel ve zihinsel engelli öğrencilere toprağa dokunma ve çiçek yetiştirme imkanı sunuluyor.

Özçınar Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun bahçesinde jeotermal su ile ısıtılan 60 metrekarelik serada engelli bireyler, mevsimsel çiçeklerin yanında, tıbbi aromatik bitkiler, kaktüs, sukulent ve tropikal meyve yetiştiriciliği yapıyor.

4 YILDIR BİTKİ YETİŞTİRİYORLAR

Okul Müdürü İbrahim Altıntaş, gazetecilere, öğrencilerin tarıma uzak olmadığını ve yaklaşık 4 yıldır okul bahçesinde farklı bitkiler yetiştirdiğini söyledi.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ile iş insanların destekleriyle uzun zamandır planladıkları sera hayallerini de bu yıl gerçekleştirdiklerini dile getiren Altıntaş, "Engelli çocukların bitkilerle uğraşmasının, dikimi, bakımı ve su vermesinde rol almaları onların gelişiminde büyük faydası olduğunu görüyoruz" dedi.

SATIŞLARDAN ELDE EDİLEN GELİR ÖĞRENCİLERE BURS OLARAK DÖNECEK

Okulun Müdür Yardımcısı Mehmet Sarısoy da öğrencilerin serada tropikal meyveleri görebilmeleri için 20-30 çeşit bitkinin yetiştirilmeye başlattığını vurguladı.

Serada 12 ay boyunca üretimlerinin devam edeceğini belirten Sarısoy, şöyle dedi:  "El sanatları dersinde ürettiğimiz silikon kalıpları görsel sanatlar dersinde boyuyoruz. Ürettiğimiz aloevera, kaktüs ve sukulent bitkilerini bu kalıplara koyup, satışını yapıyoruz. İnsanlar da bunları özel günlerde birbirlerine hediye ediyor. Ürettiğimiz çiçeklere talep çok yüksek. Bu satışlardan elde ettiğimiz gelirle de tohum, torf ve malzeme alımında kullanmaya çalışıyoruz. Arta kalan kısmını da mezun öğrencilerimiz için burs olarak düşünüyoruz."

Engelli öğrencilerden Merve Karaçelik ise hafta sonları okulun bahçesindeki serada vakit geçirmekten çok mutlu olduğunu ifade etti.

13-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş