Arama sonuçları

Özel okul öğretmenlerine taban maaş uygulaması geri getirilsin

Özel okul öğretmenlerine taban maaş uygulaması geri getirilsin

Özel okullarda çalışan yüz binlerce öğretmenin ücret sorunları devam ediyor. Saadet Partisi ise sorunun çözümü için taban maaş uygulamasının geri getirilmesini talep etti.

Milli Gazete’de yer alan habere göre, sorunların çözümü için kanun teklifleri veren Saadet Partisi, özel okul öğretmenlerinin ücretleri konusunda yaşanan sıkıntıya çözüm için ‘taban maaş uygulamasının’ geri getirilmesini istedi ve dört maddelik bir öneri listesini kamuoyuyla paylaştı.

“ÖĞRETMENEVLERİNİ DE KULLANABİLSİNLER”

Saadet Partisi TBMM Grubu tarafından konuya ilişkin hazırlanan dört maddelik çözüm önerisinde öncelikle olarak taban maaş uygulamasını tekrar yürürlüğe konulması için 5880 sayılı kanundan 2014 yılında çıkarılan maddenin yeniden ele alınmasını önerdi. Öğretmenlerin iş güvencesini elinden alan ‘belirli süreli iş sözleşmesinin’ de kaldırılmasını teklif eden Saadet Partisi, özel okul öğretmenlerinin öğretmenevi ve indirimli toplu ulaşım kartlarını kullanmasının da önünün açılmasını istedi.

“ÖZEL OKULLARA SIKI DENETİMLER YAPILMALI”

Özel okulların sıkı denetlenmesi için müfettişlerin rutin denetimlerinin sıklaştırılmasını öneren Saadet Partisi, haftalık ders saatlerinin 40 saati geçmemesi, ek ders ücretlerinin ödenmemesi, elden maaş ödemesi suretiyle eksik sigorta primi ödemesi gibi konuların da dikkatlice ele alınması gerektiğini belirtti.

05-03-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş