Arama sonuçları

Özel okullar derneklerinden açıklama: İade ve indirim konusunda ‘hassasiyet’ gösterilsin

 Özel okullar derneklerinden açıklama: İade ve indirim konusunda ‘hassasiyet’ gösterilsin

Özel okullar derneklerinden açıklama:İade ve indirim konusunda ‘hassasiyet’ gösterilsin. Özel öğretim kurumlarının dernekleri ortak açıklama yaparak hem KDV oranının iadesi konusunda hem de indirimler konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Özel öğretim kurumları sivil toplum dernekleri KDV oranı yüzde 8’den 1’e düşürülen öğrenim ücretleri ile ilgili  açıklama yaptı. ÖZDEBİR BAŞKANI Naci Atalay, ÖZDER Başkanı  Ahmet Akça, TÖZOK Başkanı Nurullah Dal, ÖZKURBİR Başkanı Hami Koç, TÖDER Başkanı İbrahim Taşel ortak bir basın açıklamasıyla iade konusunda özel okulların “hassasiyet” göstermesini istedi.

ÖZEL OKULLAR AÇIKLAMA: İADE VE İNDİRİM KONUSUNDA ‘HASSASİYET’ GÖSTERİLSİN

İşte 5 derneğin imzasını taşıyan açıklama:

"Cumhurbaşkanlığımızın 30 Ağustos 2020  tarihli Kararnamesi ile Özel Öğretim Kurumlarının eğitim ücretlerindeki KDV oranı %8’den %1’e düşürülmüştür. 

Özel Öğretim Dernekleri  olarak değerli velilerimize destek olmak adına uzun zamandır talep ettiğimiz KDV indiriminin gerçekleşmesini sağlayan başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sn. Hazine ve Maliye Bakanımıza ve Sn. Milli Eğitim Bakanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz.

YÜKÜMLÜLÜKLER YERİNE GETİRİLMELİ

Şu ana kadar birçok kurumumuz  söz konusu kararnameyi müteakip KDV indirimini ücretlere aynen yansıtacağını duyurmuştur. Ayrıca kurumlarımız Özel Öğretim Derneklerimizin talebi doğrultusunda daha önceki uzaktan eğitim dönemi yemek ve servis ücretlerini iade etmiş, kurumların bir kısmı da bundan sonraki olası uzaktan eğitim dönemlerinde  yapacağı ek indirimleri belirlemiştir.  Bütün eğitim öğretim kurumlarımızın KDV indirimi başta olmak üzere  söz konusu iade ve indirimlerle ilgili yükümlülükleri aynı hassasiyette yerine getirmelerini bekliyor, konunun yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.  Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize sağlık ve başarı diliyoruz.

02-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş