Arama sonuçları

Üniversiteler de öğrenim ücretlerinde KDV indirimi yapacak

Üniversiteler de öğrenim ücretlerinde KDV indirimi yapacak

Üniversiteler de öğrenim ücretlerinde KDV indirimi yapacak. Öğrenim ücretlerinde KDV’nin yüzde 8’den 1’e düşürülmesi kararı yalnızca özel okulları kapsamıyor. Aynı zamanda üniversiteler ve yüksekokullarda da öğrenim ücretlerindeki KDV oranı da düştü.

Uzaktan eğitim ile birlikte başlayan öğrenim ücretlerine indirim yapılması gerektiğine ilişkin velilerin talebine yanıt Cumhurbaşkanı kararnamesi ile geldi. Buna göre özel okulların yarı sıra yüksekokullar ve üniversitelerde de öğrenim ücretlerinden alınan yüzde 8 KDV oranı yüzde 1 olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan indirim kararı 1 Eylül 2020 ile 20 Haziran 2021 tarihleri arasında (bu tarihler dahil) verilen eğitim ve öğretim hizmetleri için alınan öğrenim ücretlerini kapsıyor.

ÜNİVERSİTELER DE ÖĞRENİM ÜCRETLERİNDE KDV İNDİRİMİ YAPACAK

Bu kararla birlikte yükseköğretim kurumları da 2020-2021 öğretim yılı ücretlerinde KDV oranını yüzde 1 olarak düzenleyecek.

Bunun nasıl yansıyacağına gelince: 20 bin TL’lik öğrenim ücretine yüzde 8 KDV uygulanıyordu. Yani veli 20 bin TL’nin dışında 1600 TL de KDV ödüyordu. Yüzde 1 olmasıyla birlikte bu oran 200 TL oldu.

 

KARAR NE DİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile geçici bir madde eklendi. 30 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan bu madde şöyle:

“ Üniversite ve yüksekokullar ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ve 573 sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında 1 Eylül 2020 ile 20 Haziran 2021 tarihleri arasında (bu tarihler dahil) verilen eğitim ve öğretim hizmetleri için bu kararın 1’nci maddesinin 1’nci fıkrasının (b) bendinde belirtilen vergi oranı uygulanır.

 

30-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş