Arama sonuçları

Özel okullar ‘dershane’ gibi işleyecek

Özel okullar ‘dershane’ gibi işleyecek

Özel okullar pazar günleri de dahil olmak üzere sınavlara hazırlık kursları düzenleyebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle özel okullara dershane modeli geldi. Özel okullar hafta sonları pazar günleri de dahil olmak üzere sınavlara hazırlık kursları düzenleyecek.

Bu kurslar iki bilim grubunda Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler başlığı altında matematikten felsefeye kadar değişik alanlarda sınavlara yönelik kurs yapabilecek.

BELEDİYELERLE PROTOKOL

Aynı zamanda özel okullar belediyeler ile “Örgün eğitim programlarına destek amaçlı ücretsiz kurs” açılabilmesine yönelik protokol imzalayabilecek. Özel okullar il milli eğitim müdürlükleri üzerinden belediyelerle protokol imzalayabilecek.

DENETLEME YETKİSİNİ BIRAKTI

Yeni yönetmelikte “Özel öğretim kurslarının öğretim programları Genel Müdürlükçe onaylanmadıkça kurumlar tarafından değiştirilemez” maddesi yer almayacak. Muhalefetin, “Anayasa’ya ve Öğretim Birliği Kanunu’na aykırı” olduğunu belirttiği bu değişiklik ile MEB, özel öğretim kurslarının programını denetleme ve onaylama yetkisinden vazgeçecek.

08-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş