Arama sonuçları

Özel okullara nasıl ‘teşvik’ gelecek?

Özel okullara nasıl ‘teşvik’ gelecek?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in TOBB Türkiye Eğitim Meclisi toplantısında yaptığı konuşma özel okullara tekrar devlet desteği geleceğinin işareti olarak yorumlanıyor. Tekin, konuşmasında özel okulların oranının yüzde yüzde 20’ye çıkmasının sektörde bir rahatlamaya yol açacağını söylerken özel okullar için düşünülen “destek” ile ilgili bilgileri de paylaştı.

ÖĞRETMEN PRİMLERİNİ ÖDEME

Tekin, yaz aylarında özel öğretim kurumlarıyla ilgili yaşanan akut problemleri çözecek bir kısım tedbirler aldıklarını söyledi. Tekin, özel okullarda çalışan öğretmenlerin SGK primlerinin kamudaki gibi kamu tarafından en azından aynı oranlara düşürülmesi başta olmak üzere birçok problemi Kabine Toplantısı nezdinde gündeme getirdiğini belirterek, "Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Orada bir problemimiz yok. İnşallah çözeceğiz" dedi.

TEŞVİK GERİ Mİ GELİYOR?

Bu konuda ilave bir teklifinin daha bulunduğunu belirten Tekin, şöyle dedi: "Özellikle özel okulların boş kontenjanlarının kamu okulları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılmasıyla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Karşılıklı anlayış içerisinde bu girişimimizi yürüteceğiz."

Tekin, müsteşarlık görevi sırasında OECD ortalamasının üzerinde kamu-özel okul skalasına vurgu yaptıklarını, özel okulların belirli bir seviyeye gelinceye kadar kamudan teşvik alması uygulamasını başlattıklarını dile getirdi. Tekin, "Sonrasındaki süreç, pandemi, deprem gibi nedenlerle sekteye uğramış olabilir. Dolayısıyla biz başladıktan sonra da kaldığımız yerden devam etme eğilimindeyiz, politikamız bu" dedi.

TEŞVİK UYGULAMASI

 2014-2015 öğretim yılından bu yana özel okullarda okuyan öğrencilere teşvik veriliyordu. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2019 yılından itibaren teşvik uygulamasının kaldırılacağını açıklamıştı. Şu anda özel meslek liseleri devlet teşviği alıyor.

31-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş