Arama sonuçları

Özel okullarda öğrenim ücretlerine ‘uzaktan eğitim indirimi’ mi geliyor?

Özel okullarda öğrenim ücretlerine ‘uzaktan eğitim indirimi’ mi geliyor?

Özel okullarda öğrenim ücretlerine ‘uzaktan eğitim indirimi’ mi geliyor? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un uzaktan eğitim konusunda özel okulların bir takım kararlar koymasını yakın zamanda beklediklerini açıklamasının ardından özel okullarda da derneklerin bu konuyu görüştükleri öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a bugün katıldığı törende yöneltilen sorulardan birisi de özel okullarda ‘uzaktan eğitim’ ve öğrenim ücretleri konusu oldu. Bir gazetecinin " Uzaktan eğitim sürecinde, veliler özel okul ücretlerini ödedi. Yeni dönemde de uzaktan eğitim süreci uzun süre devam ederse ücretlerle ilgili bir düzenleme yapılır mı?" sorusuna Bakan Selçuk şu yanıtı verdi:

 

ÖZEL OKULLARDA ÖĞRENİM ÜCRETLERİNE ‘UZAKTAN EĞİTİM İNDİRİMİ’ Mİ GELİYOR?

"Uzaktan eğitim konusunda temaslarımız ve yapılan görüşmeler neticesinde özel okulların bahsettiğiniz konuda birtakım kararlar ortaya koymasını çok yakın zamanda bekliyoruz. Çünkü bu konuda velilerimizin haklı taleplerinin dikkate alınması şart."

ÖZEL OKUL YÖNETİCİLERİ GÖRÜŞMEDE

Bu açıklamanın ardından yaptığımız görüşmelerde özel okul derneklerinin bu konuyu kendi aralarında konuştukları öğrenildi. Birkaç gündür uzaktan eğitim sürecindeki öğrenim ücretleriyle ilgili dernek yöneticileri hem kendi aralarında hem de dernek üyesi okullarla görüşmeler yapıyor. Buna göre 2020-2021 öğretim yılında yüz yüze eğitimin yapılmadığı günlerde velilere ödedikleri öğrenim ücretinin bir kısmının iade edilmesi konusunda çalışma yürütülüyor.  

19-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş