Arama sonuçları

PERTEVNİYAL LİSESİ: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

PERTEVNİYAL LİSESİ: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Türkiye’nin 150 yıllık geçmişiyle köklü liseleri arasında olan ve geçen sene İngilizce hazırlık sınıfı açılan Pertevniyal Lisesi’nde, AP programı da başlıyor. Lisenin müdürü Şeref Koç, pervinkaplancom instagram yayınında liseyle ilgili soruları yanıtladı. 

İşte Koç’un sorularımıza verdiği yanıtlar: 

150 ÖĞRENCİ ALACAK

-2022-2023 yılı kontenjanınız nedir? Geçen seneye göre değişiklik oldu mu?

Bu yıl aramıza 150 öğrenci arkadaşımız katılacak. Geçtiğimiz yılla aynı.

-Geçen sene İngilizce hazırlık sınıfı açan liselerden biri oldunuz. Bu puanlara nasıl yansıdı? Yüzdelik dilimlerde nasıl bir yükselme oldu?

2021 yılında 0.24 ile 1.24 aralığında öğrenci aldık. 2020 yılına göre bir yükselme vardı. Hazırlık eğitimindeki başarımızla birlikte bu yıl daha da yükseleceğini düşünüyoruz.

-Okula son giren öğrencinin puanı ve yüzdelik dilimi nedir? Bu öğrencinin kaç yanlış-kaç boşu oldu? 

Geçtiğimiz yıl 447.73 puan ve 1.24’lük dilimle geldi en son öğrencimiz. 6 yanlışı olduğunu düşünüyoruz.

AP PROGRAMI BAŞLIYOR

-IB ya da AP gibi uluslararası programlarla ilgili bir çalışma söz konusu mu?        

Bu konuda okulumuzda araştırma aşamasındayız. Atacağımız adımları da sağlam atmak istiyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalarda AP’nin kurumumuza daha uygun olduğu kanaatindeyiz. Özellikle İngilizce öğretmenlerimiz şu an bununla ilgili çalışmalarını sürdürüyorlar.  

HAZIRLIK ZORUNLU MU?

-Hazırlık sınıfı zorunlu mu? Yoksa yeterlilik sınavına girerek, hazırlık atlamak mümkün olacak mı?

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hazırlığı zorunlu tutmuyor. İngilizcesi iyi olan öğrenciyi eylül ayında yapılacak sınav ile 9.sınıfa geçebilir. Fakat biz öğrencilerimizin akran ve ortam öğrenmesini önemsiyoruz ve öğrencilerimizin üst sınıfa geçmeden devam etmesini tavsiye ediyoruz.

-Hazırlık sınıfında haftada kaç saat yabancı dil olacak? Sonraki sınıflarda bu kaç saat olacak? 

Hazırlık sınıfındaki öğrencilerimiz haftada 20 saat İngilizce dersi görüyorlar. 9.sınıfta haftada 4 saat İngilizce, 2 saat Seçmeli İngilizce dersi ile devam edilecek. İlerleyen yıllarda İngilizce eğitimine önem vererek öğrencilerimizin dil becerilerini destekleyecek çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.

 -İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?     

İkinci yabancı dilimiz Almanca. Hazırlık sınıfında haftada 4 saat, diğer sınıflarımızda haftada 2 saat Almanca dersimiz var.

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? 

3 idarecimiz ve 52 öğretmenimizle eğitime devam ediyoruz. Hazırlık sınıfımızda öğrencilerimizin konuşma becerilerini geliştirebilmek için haftanın belirli günleri konuğumuz olan bir yabancı eğitimcimiz var. Önümüzdeki yıl 2 yabancı öğretmenimiz olacak.

SINIFLAR KAÇ KİŞİ OLACAK?

-Sınıf kontenjanlarınız ne olacak? 

Hazırlık sınıflarımız 30 kişilik olacak.

- Okulda yatılı okuma imkânı bulunuyor mu?

Okulumuzun pansiyonu yok. Ama çevremizdeki okulların pansiyonlarından faydalanan öğrencilerimiz var.

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? İstanbul dışından öğrenciniz var mı?

730 öğrencimiz var. Okulumuz Türkiye’nin en başarılı okullarından biri İstanbul dışından da Pertevniyalli olmak isteyip gelen 4 öğrencimiz var.

-Öğrenciler için özel bir burs sistemi var mı?

Pertevniyal Ailesi 150 yıllık köklü bir aile. Ailemiz bünyesindeki vakıf ve derneklerin öğrencilerimize katkısı var. Aynı zamanda ihtiyacı olduğunu tespit ettiğimiz her öğrencimizi okul olarak desteklemeye çalışıyoruz.

OKULUN SOSYAL YAŞAMI

-Okulun sosyal yaşamı nasıldır? Kulüpler etkin mi?

Öğrencilerimizin sosyal yaşamlarında farklı alanlarda da ilerleyebilmeleri için okul olarak onları destekliyoruz. Sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlerimiz ile lise hayatları boyunca öğrencimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Pertevniyal Lisesi öğrencisinin lise diplomasının yanı sıra mutlaka sosyal anlamda da bir alanda ilerlemesini istiyoruz ve öğrencilerimizin kulüplerle ilgili sertifikalar almasını da sağlıyoruz.

Kulüplerimiz faaliyetlerini aktif bir şekilde devam ettiriyorlar. 25 kulübümüz var. Kulüp faaliyetleri çerçevesinde okulumuzda konuklar ağırlıyor, geziler düzenliyor, ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok çalışmaya ve yarışmaya katılıyoruz.

Ayrıca yeni kulüp fikirlerine de açık bir okuluz. Öğrencilerimizin ilgi duydukları alanlarla ilgili yeni girişimlerini her zaman destekliyoruz.

Ayrıca öğrencilerimizin istekleri üzerine ilgilendikleri alanlarla ilgili kurslar açıyoruz. Java ve python programlama kursları öğrencilerimiz tarafından en çok ilgi gören kurslardan.

ÜNİVERSİTELERE YERLEŞME ORANLARI

-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar? YKS yerleşme oranları nedir?

Öğrencilerimizin sayısal alanlara ilgisi daha fazla. Özellikle Tıp ve mühendislik alanında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde Pertevniyal Lisesi mezunlarını bolca görebilirsiniz. Tabi bunların yanı sıra Hukuk, Psikoloji, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Temel Bilimler, sağlık alanları gibi bölümleri tercih eden ve üniversite sınavında yakaladıkları başarılarıyla bu bölümlere çok iyi derecelerle yerleşen öğrenci sayımız oldukça fazla.

2020 yılında 57 Tıp, 71 Mühendislik, 13 Diş Hekimliği ve 12 Hukuk olmak üzere 183 öğrencimiz üniversiteli oldu.

2021 yılında 35 Tıp, 42 Mühendislik, 18 Diş Hekimliği ve 5 Hukuk olmak üzere 129 öğrencimiz üniversiteli oldu

-YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

DYK kursu kapsamında okulumuzda devam eden bir YKS hazırlık kursumuz var. Düzenli deneme sınavları ve analizleri, öğrenci görüşmeleri, kariyer sohbetleri ve mesleki bilgilendirme toplantıları ile kursumuzu destekliyoruz. Pertevniyal Lisesi öğrencilerinin üniversiteye girişteki başarısının en önemli etkenlerinden biri öğretmenlerimizin özgüvenli çalışması ile ortaya çıkan kursumuzun başarısı. 

YKS sürecinde her biri alanında uzman öğretmenlerimiz kaynakları ve deneme sınavlarını inceleyerek öğrencilerimize en doğru programı ve çalışma düzenini hazırlıyorlar. Her geçen yıl artan başarımızla birlikte öğrenci ve velilerimizin de kursumuza olan ilgisi artıyor.

NEDEN PERTEVNİYAL LİSESİ?

-Neden Pertevniyal Lisesi’ni tercih etsinler?

Öğrencilerimizin kendisini gerçekleştirme sürecinde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Öğrencimizle hazırlık sınıfında başlayıp 9. ve 10.sınıflarda dil ve akademik eğitimle yoğurup 11. ve 12.sınıflarda da sınava hazırlıkla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kaliteli bir dil eğitimi, kaliteli bir akademik birikim ve sınava hazırlık sürecinde okulunda ilerlemek isteyen öğrenciler Pertevniyal Lisesine gelmeli.

Pertevniyal Lisesi, öğrencilerin akademik gelişimlerine destek vererek üniversite giriş sınavlarında başarı sağlamalarının yanı sıra münazara, robotik ve kodlama, spor ve sanat alanlarında da geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu hedefler kapsamında TÜBİTAK projeleri, bilim olimpiyatları, E-twinning, Erasmus projeleri ve Uluslararası İlişkiler Çalıştayı - Orta Doğu Konseyi, DNA günü gibi etkinlikler düzenlenmektedir. 1872’ye uzanan köklü bir geleneğe sahip Pertevniyal Lisesinin başarılı eğitim kadrosuyla geleceğinizi inşa etmeye hazır olun ve bu farklılığı yaşayın çünkü Pertevniyalli Olmak Ayrıcalıktır.

 

21-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş