Arama sonuçları

Seçilmiş öğretmenlerle Öğretmenler Günü kutlanacak

Seçilmiş öğretmenlerle Öğretmenler Günü kutlanacak

Seçilmiş öğretmenlerle Öğretmenler Günü kutlanacak. BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) ilk kez 2019 yılında uygulanan ve öğretmenler arasında ayrımcılığa yol açtığı gerekçesiyle eleştirilen, “Özel öğretmenler günü” kutlamaları bu yıl da gerçekleştirilecek.

Bakanlığın 24 Kasım’da Ankara’da düzenleyeceği Öğretmenler Günü kutlamalarına sadece “rol model” öğretmenler katılabilecek. Rol model öğretmenler, okul müdürlerinin puanı ile belirlenecek.

SEÇİLMİŞ ÖĞRETMENLERLE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANACAK

MEB’in 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ilişkin yayımladığı genelgeye göre, 2019 yılında olduğu gibi 2020’de de Ankara’da “özel” kutlamalar yapılacak. Tüm öğretmenlere açık olmayan kutlamalara, il ve ilçelerde oluşturulan komisyonların üyeleri ile okul müdürleri karar verecek.

‘ÖNE ÇIKAN’ ÖĞRETMENLER

Genelgeye göre, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanının Başkanlığında, “Merkez Değerlendirme Komisyonu” kurulacak. Merkez Değerlendirme Komisyonu, “Mesleki çalışmalarıyla öne çıkan ve başarı öyküleri bulunan” öğretmenlere ilişkin illerden gönderilen başvuru formlarını değerlendirecek. Ankara’da gerçekleştirilecek Öğretmenler Günü kutlama ve etkinliklerine illerden katılacak öğretmenlerin isim listesi 6 Kasım’da bakanlık onayına sunulacak.

DÖRT ANA BAŞLIKTA DEĞERLENDİRME

Öğretmenlerin özel kutlamaya katılımını belirlemek için şu kriterler değerlendirilecek:

  • Mesleki tutum, değer ve davranış.
  • Öğrencilerin gelişimine yönelik çalışmaları.
  • Öğretmenin kendisini geliştirme ve yenileme çalışmaları.
  • Öğretmenin kamuoyunca takdir edilmiş olması ve temsil yeteneği.

01-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş