Arama sonuçları

Seçmeli mi zorunlu mu? Okul yönetimleri seçip, veliye ‘imzala’ diye yolluyor

Seçmeli mi zorunlu mu? Okul yönetimleri seçip, veliye ‘imzala’ diye yolluyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul sistemi üzerinden 2024-2025 eğitim öğretim yılına ait seçmeli derslerin seçim işlemlerinin başladığını duyurdu ve ortaokul ve liseler için seçmeli derslerin belirlenmesi süreci başladı. Seçmeli dersler için süreç  12 Şubat  Pazartesi günü tamamlanacak.

Ancak veliler de eğitimciler de seçmeli dersleri velilerin ve öğrencilerin değil, okul yönetimlerinin seçtiğini ve dersleri de işaretleyerek velilere “imzalayın” diye yolladıklarını söylüyor. Seçmeli derslerin seçiminde öğrencilerin eğilimlerinin önemli olduğunu belirten veliler, “Bu dersleri biz seçemiyoruz bile, okul yönetimleri çocukların eline seçilmiş derslerin listesini veriyorlar ve bize imzalamamız için yolluyorlar” diyor.

DİNİ AĞIRLIKLI DERSLER

Velilerin bir başka eleştirisi ise seçilen tüm derslerin “dini ağırlıklı” olduğu yönünde. Veliler şunları ifade ediyor:

“Seçmeli dersleri seçme şansımız yok. Okul yönetimleri seçip, çocukların eline listeyi verip, velilerinize imzalatın diyorlar. Dersler ise Kuranı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Peygamberimizin hayatı şeklinde. Ağırlık dini derslerde. Bunun adı nasıl oluyor da seçmeli oluyor. Seçmeli dersler çocukların ilgisine göre seçilmek zorunda.”

NELER DEĞİŞTİ?

Yeni öğretim yılı başlarken, Milli Eğitim Bakanlığı seçmeli derslerle ilgili değişiklik yapmıştı. Buna göre öğrencilerin 9. ve 10. sınıf seviyelerinde “İnsan, Toplum ve Bilim", "Din, Ahlak ve Değer" ile "Kültür, Sanat ve Spor" seçmeli ders gruplarından her bir gruptan en az birer ders; 11. ve 12. sınıf seviyelerinde ise "İnsan, Toplum ve Bilim", "Din, Ahlak ve Değer" ile "Kültür, Sanat ve Spor" seçmeli ders gruplarının en az ikisinden birer ders seçmeleri zorunlu hale getirildi. Buna göre de “Din, Ahlak ve Değer” grubundan sınıflar bazında değişiklik göstermekle birlikte en az 1 saat daha Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Peygamberimizin Hayatı derslerinden biri seçmeli zorunlu oldu.

11-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş