Arama sonuçları

Taşımalı eğitim sisteminin kız çocuklarını mağdur ediyor

Taşımalı eğitim sisteminin kız çocuklarını mağdur ediyor

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi"nin (ÇEDES), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi eğitiminin ötesinde "din temelli bir eğitim dayatması yaptığını" söyledi.

Bu projenin kabul edilemez olduğunu belirten Güneşhan şöyle konuştu: "Karma eğitim karşıtlığını açıkça dile getirmekte beis görmeyen Milli Eğitim Bakanı, ÇEDES'e sahip çıkmaktan geri durmuyor. Milli Eğitim Bakanı, bakanlığının bu kadar sorunu varken bıraksın bu işleri, asli sorunların çözümüyle ilgilensin."

ÖZEL OKULDAKİ ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR

Güneşhan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın örgün eğitim istatistiklerine göre, 2013-2023 döneminde özel okul sayısının 7 bin 403'ten 14 bin 179'a, bu okullardaki öğrenci sayısının da 698 binden 1 milyon 670 bine çıktığını hatırlattı. Güneşhan, "Asıl olan eğitimin parasız ve devlet tarafından verilmesidir. Ama maalesef gidiş ters yönde. Devlet okullarında eğitimin siyasallaşmasıyla birlikte çocuklarının bilimsel, laik ve çağdaş bir eğitim almasını isteyen velilerin de özel okullara olan talebinin doğal olarak artması ekleniyor"dedi.

TAŞIMALI EĞİTİM SORUNU

Güneşhan, son bir yılda taşımalı eğitim sistemindeki öğrenci sayısının arttığını belirterek, şöyle devam etti: "Taşımalı eğitim sisteminin en büyük mağduru kız çocuklarıdır. Çocukları köyden çok uzaktaki merkezlere taşımaktansa, devlet o köylere gitmelidir."

Güneşhan, açık öğretim liselerine giden 18 yaş altı öğrencilerin yüzde 50,2'sini de kız çocuklarının oluşturduğunu ifade etti. Güneşhan, "Kimisi evlendiriliyor, kimisine ev işleri yaptırılıp çocuk baktırılıyor. Eli kalem tutması gereken kız çocuklarımız süpürge tutmaya, evlendirilmeye mecbur bırakılıyor" dedi.

Güneşhan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ara tatil konusundaki açıklamalarına da değinerek, "iktidarın, eğitimi yazboz tahtasına çevirdiğini" belirtti.

11-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş