Arama sonuçları

Taşımalı eğitim vurgunu cezasız kaldı

Taşımalı eğitim vurgunu cezasız kaldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettişleri, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 4 bin 263 ilkokul ve ortaokul öğrencisinin 333 araçla 180 gün taşınmasına dair ihale için 17 Nisan 2020’de başlattığı soruşturmayı tamamladı. Soruşturma neticesinde Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş’ın taşımalı eğitim ihalesini gerçek bedelinin üstünde yaparak, kamuyu 2 milyon 317 bin 762 lira zarara uğrattığı tespit edildi.

KAMU ZARARI OLUŞTU

BirGün'de yer alan habere göre, Diyarbakır Valiliği’nin onayıyla yürütülen soruşturmada, Elaltuntaş’ın ihale mevzuatına aykırı davrandığı kaydedildi. İhalenin yaklaşık maliyetinin 5 milyon 332 bin 237 lira olarak hesaplandığı soruşturmada, Elaltuntaş’ın ihale koşullarını yerine getirmeyen iki firmayı eleyerek, ihaleyi 7 milyon 650 bin TL ile Akyapı Turizm’e verdiği belirtildi. Soruşturmaya dair hazırlanan raporda, ihalede kamu zararı oluştuğu ve bu zararın Elaltuntaş’dan faiziyle birlikte alınması gerektiği kaydedildi.

HALEN GÖREVDE

Zaman aşımı nedeniyle herhangi bir disiplin cezası uygulanamayacağı kaydedilen raporda, adli yönden de herhangi bir işlemin gerekli görülmediği belirtildi. Raporda, Elaltuntaş ile ilgili idari işlemlerin ise Milli Eğitim Bakanlığı takdirinde oluğu ifade edildi.

Görevini sürdüren Elaltuntaş’a yönelik şu ana kadar herhangi bir idari ve adli işlem başlatılmadığı kaydedildi.

28-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş