Arama sonuçları

'Türkiye Bursları'na başvuranların sayısı 117 bini geçti

'Türkiye Bursları'na başvuranların sayısı 117 bini geçti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2023 yılında Türkiye Bursları'na 162 ülkeden 117 bin 367 başvuru yapılması, yürütülen çalışmaların ne kadar doğru ilerlediğinin de bir göstergesi" dedi.

Ersoy, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nca Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde düzenlenen Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye Bursları Programı'na hayata geçtiği ilk yıl 42 bin civarında başvuru olduğunu söyledi.

117 BİNİ GEÇTİ

Bugün gelinen noktada bu rakamın 117 bini geçtiğini belirten Ersoy, "2023 yılında Türkiye Bursları'na 162 ülkeden 117 bin 367 başvuru yapılması, yürütülen çalışmaların ne kadar doğru ilerlediğinin de bir göstergesi" diye konuştu.

Azerbaycan'dan Bosna Hersek'e, Endonezya'dan Mısır'a, Nijerya'dan ABD'ye kadar dünyanın dört bir yanından gençlerin bu programa katılmasının, Türkiye Bursları Programı'nın küresel bir başarı hikayesine dönüştüğünün de en büyük ispatı olduğunu vurgulayan Ersoy, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye Bursları ile okuyan 1848 öğrencimiz mezun oluyor. 133 farklı ülkeden gelip mezun olan kardeşlerim, bugün hayatınızda önemli ama çok önemli eşiği geçmiş oluyorsunuz.  İnşallah ülkenize döndüğünüzde ülkeniz, milletiniz ve tüm insanlık için en güzel, en hayırlı çalışmaların altında sizlerin imzası olur. Bizler size güveniyoruz."

YAŞANILABİLİR BİR DÜNYA HEDEFİ

Bakan Ersoy, mezun olan gençlere yönelik, "Sizlerle bizim yolumuz ayrılıyor gibi gözükse de biz aslında ezeli ve ebedi bir kardeşliğin altına hep beraber imza attık." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler keplerini attıktan sonra Bakan Ersoy ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

28-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş