Arama sonuçları

Türkiye Mezunları Forumu'nda buluştular

Türkiye Mezunları Forumu'nda buluştular

Türkiye'de farklı düzey ve alanlarda eğitim alarak dünyanın çeşitli ülkelerinde kariyerlerine devam eden "Türkiye Mezunları", Cumhurbaşkanlığı himayesinde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Mezunları Forumu'nda bir araya geldi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, bir ülkenin güç tanımını yaparken, dış politikasında gücünü tarif ederken, bu gücü açıklayan o denklem içinde "askeri, istihbari güç" gibi bileşenler olduğunu söyledi.

İNSAN KAYNAĞI GÜCÜ

Bir ülkenin güç denklemindeki en büyük bileşenlerden birinin de insan kaynağı olduğunu aktaran Eren, bu insan kaynağının sadece kendi vatandaşlarından ibaret olmadığını, sınırları aşan bir gönül coğrafyasına da hitap edebildiğini dile getirdi.

Eren, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, bulunduğu coğrafya itibarıyla tarihi ve kültürel geçmişi itibarıyla ve bugün sahip olduğu uluslararası siyasetteki misyon itibarıyla, başta gönül coğrafyası olmak üzere dünyanın dört bir tarafındaki ülkelerde ve farklı kıtalarda, yüreği Türkiye'yle atan bir insan kaynağına sahiptir. Tabii bu büyük insan kaynağı, bu büyük gönül coğrafyası içinde en büyük kazanımlarımızdan bir tanesi şüphesiz Türkiye'de eğitimini almış siz kıymetli Türkiye mezunlarımız."

19-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş