Arama sonuçları

Türkiye’de uluslararası öğrenci sayısı nedir?

Türkiye’de uluslararası öğrenci sayısı nedir?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, son günlerde tartışmalara neden olan Türk üniversitelerinde okuyan uluslararası öğrenci sayısını açıkladı. Üniversitelere “uluslararası öğrencilerinize sahip çıkın” diye seslenen Özvar, Türkiye’de 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrencinin yükseköğrenim gördüğünü söyledi.

Özvar, Türkiye’nin dünyada en fazla uluslararası öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girerek, yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiğini belirterek, “Hedefimiz bu alanda dünyada ilk 5'e girmektir” dedi.

TÜRK ÖĞRENCİLERİN HAK KAYBI YOK

Özvar, son zamanlarda uluslararası öğrencilere karşı yoğun bir olumsuz algı yaratıldığını vurgulayarak, şöyle dedi: “Bu öğrencilerin yaklaşık %95’i eğitimlerini kendi imkanlarıyla sürdürmekte. Uluslararası öğrencilerin mevcudiyeti Türk vatandaşı öğrencilerimiz için herhangi bir hak kaybına neden olmamaktadır. Bu bakımdan, uluslararası öğrenciler konusuna bir düzensiz sığınmacı ya da göçmen sorunu olarak bakmak yanlış bir tutumdur. Ülkemizin bir uluslararası yükseköğretim merkezi olmasını engelleyecek her türlü söz ve davranıştan uzak durulması büyük önem arz etmektedir.”

 

21-04-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş