Arama sonuçları

'Türkiye'nin Mühendis Kızları' projesinde yeni dönem başladı

'Türkiye'nin Mühendis Kızları' projesinde yeni dönem başladı

Kadınların mühendislik alanında eşit koşullarda yer almasını sağlamak ve nitelikli kadın mühendis istihdamını artırmak amacıyla, Limak Vakfı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı paydaşlığında yürütülen "Türkiye'nin Mühendis Kızları" projesinde yeni dönem başvuruları başladı.

Limak Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Mühendis Kızları projesi, kadın temsilinin kısıtlı olduğu STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarında kadın istihdamını desteklemek amacıyla 7 yıldır başarılı şekilde yürütülüyor.

SIRALAMAYI DİKKATE ALIYOR

URAP 2022-2023 Dünya Alan Sıralaması Araştırması'nı dikkate alan Limak Vakfı, mühendislik alanında Türkiye'den listeye girmiş mühendislik fakültelerinin bilgisayar, çevre, elektrik-elektronik, inşaat, endüstri, kimya ve makine mühendisliği bölümlerinin 1, 2 ve 3. sınıflarında lisans eğitimi alan ya da alacak olan tüm kadın mühendis adaylarını "Türkiye'nin Mühendis Kızları"ndan biri olmaya davet ediyor.

Proje, burs imkanı ile birlikte öğrencilere, mühendislik fakültesindeki eğitimleri boyunca kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak sertifika programı, online İngilizce dileğitimi, mentörlük desteği, staj ve istihdam imkanı gibi fırsatları sunuyor.

26-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş