Arama sonuçları

TÜSİAD Başkanı Turan: Eğitim müfredatı yeniden düzenlenmeli

TÜSİAD Başkanı Turan: Eğitim müfredatı yeniden düzenlenmeli

Habitat Derneği bünyesinde kurulan GEN Türkiye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) ev sahipliğinde "100. Yıl G3 Girişimcilik Zirvesi" düzenledi. Antalya’daki zirveye katılan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türkiye'nin girişimcilik alanındaki rekabet gücünü arttırmak ve sürdürülebilir kılmak için TÜSİAD olarak yapısal adımları ve kurumların girişimcilik yetkinliğini destekleyen çalışmalara önem verdiklerini dile getirdi. 

Turan, "Bu gençlikte iş var" programıyla genç ve yenilikçi girişimciliği 12 yıldır destekledikleri bilgisini verdi. "Dönüşümü hızlandır" adını verdikleri programa, MVP aşamasında ürün ve hizmeti bulunan girişimcilerin 11 Aralık'a kadar başvurabileceğini bildiren Turan, yüksek teknolojiye dayalı katma değerli üretim yapısını iş modeline entegre eden girişimciler büyük fark yarattığını aktardı.

EĞİTİM MÜFREDATI DEĞİŞMELİ

Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma, ekonomik ilerlemeden, girişimcilikten ve dijitalleşmeden bahsedildiğinde eğitimkonusunun dikkate alınması gerektiğine işaret eden Turan, eğitim müfredatının çağın gerektirdiği beceri ve yetkinlikleri kazandıracak şekilde yeniden düzenlenmesinin şart olduğunu vurguladı. Turan, yeni yüzyılın gerektirdiği bilişsel, sosyal ve dijital becerilere sahip, yaratıcı, eleştirel, disiplinler arasında düşünebilen, teknik yetkinlikleri kuvvetli, girişimci ve yabancı dile hakim, farklılıklara ve doğaya duyarlı bireyler yetiştirmeye odaklanmaları gerektiğini ifade etti. Turan, "Gençler başta olmak üzere tüm bireylere kendilerini geliştirmek ve hayallerini gerçekleştirmek için cesaret veren kendi topraklarında mutlu oldukları fikirlerini hayata geçirdikleri bir ülke ortamını sunabilmeliyiz" dedi. 

Gençlerin hayallerini hayata geçirecek iklimi yaratmanın herkesin görevi olduğuna işaret eden Turan, nitelikli insanların kaybedilmemesi gerektiğini, yaşam boyu öğrenme anlayışını hem bireylerin hem de kurumların benimsemesi gerektiğini vurguladı.

Farklı kuşakların birlikte yaşadığı, çalıştığı, ürettiği, ürün ve hizmet aldığı bir zamanda olduklarını söyleyen Turan, "Herkesin birbirinden öğreneceği ve öğreteceği şeyler var. Şirketlerin, girişimlerin başarısı ve sürdürülebilmesi için kuşaklar arası da düşünebilmek, ihtiyaçları, fırsatları anlayabilmek ve bunları iş fikrine dönüştürmek son derece önemli" dedi.

Sayıları giderek artan başarılı girişimci kadınları büyük gururla takip ettiklerini ifade eden Orhan Turan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kadınların katma değerli üretimini destekleyen programları güçlendirmek ve kız çocuklarını daha fazla bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında eğitim almaya yönlendirmemiz gerekiyor. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında girişimcilere büyük görevler düşüyor. Daha çok çalışmamız ve üretmemiz, geleceğe önderlik etmemiz gerekiyor. Atatürk ve yol arkadaşlarının bizlere emanet ettiği Cumhuriyet'i yaşatmak ve yüceltmek hepimizin görevi."

02-11-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş