Arama sonuçları

Üniversite sınavı yine gündemde: Kaldırılsın, yerine olgunlaşma sınavı gelsin

 Üniversite sınavı yine gündemde: Kaldırılsın, yerine olgunlaşma sınavı gelsin

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2024 yılı bütçesi üzerinde görüşmeler sürüyor. MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, bütçeden en büyük payın eğitime ayrılmasının, eğitime, eğitim hizmetlerinin yaygın ve erişilebilir olmasına ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına verilen önemin göstergesi olduğunu söyledi.

Üniversite sayısının artırılmasıyla, en büyük sorunlardan biri olan "yükseköğretime ulaşılabilirlik" sorunun çözüldüğünü, fırsat eşitliğinin büyük ölçüde sağlandığını kaydeden Aksu şöyle dedi:  "Bu şekilde Türkiye, sınavsız üniversiteye geçişi başarabilecek üniversite zenginliğine ve yeterliliğine sahip hale gelmiştir. MHP olarak üniversite giriş sınavının kaldırılmasını; bunun yerine orta öğretim başarısını ve orta öğretim sonunda yapılacak olgunlaşma sınavını esas alan, fırsat eşitliğini gözeten üniversiteye geçiş sisteminin uygulamaya konulmasını öngörüyoruz."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz aylarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “üniversite sınavının kaldırılacağı günlerin yakında” olduğunu söyleyerek, şunları dile getirmişti.

“Öğrencilerimizi ve gelecek nesillerimizi o sınavdan çıkarıp bu sınava sokarak hayatı çoktan seçmeli test mekaniğine, kısır döngü halini almış tekdüze öğretim mantığına havale etmemektir. Biz gençliği sınavlarla veya karnelerle bulmadık, bu yolla da kaybetmeyiz, kaybedemeyiz, kaybetmeyeceğiz. Ümit ediyorum ki, geniş ve gerçekçi bir mutabakat ortamı kurularak üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir."

14-11-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş