Arama sonuçları

Üniversite sınavları: Yılda birden fazla yapılacak

Üniversite sınavları: Yılda birden fazla yapılacak

AK Parti'nin seçim beyannamesine göre üniversiteye geçiş için yılda bir kez yapılan sınav birden fazla olacak ve uluslararası sıralamalarda en az 10 üniversite ilk 500’e girecek. 

AK Parti'nin, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hazırladığı seçim beyannamesi kamuoyuyla paylaşıldı. Bu belgede eğitim ile ilgili yapılacaklar listesi de yer aldı. Buna göre üniversite sınavlarının yılda birden fazla yapılması öngörülüyor. 

ORTAÖĞRETİMDE BASKIYI AZALTMAK İÇİN

Beyannamede üniversite sınavları ve üniversitelerin uluslararası sıralamalarda ilk 500’e girmesiyle ilgili şu ifadeler yer alıyor: “Ortaöğretim sistemi üzerindeki baskıyı azaltmak amacıyla yükseköğretime geçişteki sınavların yılda birden çok kez yapılmasını sağlayacağız. Üniversitelerimizin rekabet gücünü artırmak amacıyla uluslararası arenada öncü akademisyenlerin Türkiye’de eğitim vermelerini teşvik edeceğiz. 

ÜNİVERSİTELERE YURTDIŞI KAMPUS VE SIRALAMALAR

Belirli kriterlerle üniversitelerin yurt dışı kampüs/birim açmalarını destekleyeceğiz. Uluslararası öğrenci sayımızı 260 binden 1 milyona çıkararak, Türkiye'yi dünyada en çok tercih edilen ilk beş ülkeden biri yapacağız. Uluslararası sıralamalarda ilk 500’de en az 10 üniversitemizin yer almasını sağlayacağız."

DEĞERLER EĞİTİMİ TÜM KADEMELERDE 

Eğitimin tüm kademelerinde müfredata "Değerler Eğitimi"ni entegre eden yaklaşımın hayata geçirileceğinin anlatıldığı beyannamede “Mesleki eğitim merkezlerinde çırak ve kalfa sayısını 2 milyona çıkartacağız. 5 milyon öğrencimize verilmekte olan ücretsiz öğle yemeği desteğini devlet okullarımıza yaygınlaştıracağız. Tüm okullarımızda etüt imkanlarını yaygınlaştıracak, velilerimizin iş hayatıyla okul programlarını uyumlaştıracağız” denildi. 

ÖĞRETMENLER HER YIL HİZMET İÇİ EĞİTİM ALACAK

Küresel gelişmeler ışığında sürekli güncelleme gerektiren eğitim alanında başarının kritik faktörü öğretmenlerimizdir. Tüm öğretmenlerimiz her yıl hizmet içi eğitime tabi tutulacaktır. Meslek liseleri başta olmak üzere eğitim kurumlarımızda patent, faydalı model, marka ve tasarım tescil sayısını sürekli artıracak ve her yıl tescil alınan ürünlerin en az yüzde 10'unun ticarileşmesini sağlayacağız.”

12-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş