Arama sonuçları

Bahçeli: Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzak değil

Bahçeli: Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzak değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçen hafta 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın sona ererek yaz tatilinin başladığını ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın yapıldığını anımsattı.

Türkiye'nin genç nüfus açısından büyük bir hazineye sahip olduğuna işaret eden Bahçeli, bugünün fidanlarının, yarınların köklü çınarları olacağını ifade etti. Hayatın okulla ev arasında gidip gelen rutin bir güzergah olmadığına dikkati çeken Bahçeli, şöyle dedi: "Nereden gelip nereye gittiğimizin farkına varan, medeniyetler ve milletler mücadelesindeki konum ve koordinatlarımızı sorumlulukla kavrayan bir gençlik, yıkılmaz kale, inmeyen sancak, düşmeyen inanç, vazgeçmeyen atılganlık, geri adımı olmayan taarruz bilincidir."

SINAVLAR GELİR, GEÇER

Bahçeli, Türk gençliğinin güzel ahlakın, güven veren aklın, güçlü amaç ve arzuların pırıl pırıl parlayan kutup başı olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Unutulmasın ki sınavlar gelip geçer, okullar biter gider, kaldı ki hayat gelip geçiyor, varla yok arasında bitmeyen salınım süreklilik içinde devam ediyor. Geçmişte hüzünle alınan karneler, kaygıyla girilmiş sınavlar bir zaman sonra yalnızca tebessümle hatırlanıyor. Günü geldiğinde anılar geçidi tıpkı bir merasim bölüğü gibi gözümüzün önünde canlanıyor, mazinin sevinç ve üzüntüsü aynı hissiyatla kucaklanıyor. Mesele karnenin muhtevası, notların düşük ya da yüksekliği değil, onu alan iradenin saf gönlü, samimi terbiyesi, insani ve vicdani tecelli seviyesidir."

ÇOKTAN SEÇMELİ SINAVLARA HAVALE ETMEMELİ

Bahçeli, Türkiye'de yaklaşık 27 milyon öğrenci bulunduğunu, bu sayının pek çok ülkenin nüfusundan katbekat fazla olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"İşte zenginlik de buradadır. Bize düşen öğrencilerimizi ve gelecek nesillerimizi o sınavdan çıkarıp bu sınava sokarak hayatı çoktan seçmeli test mekaniğine, kısır döngü halini almış tekdüze öğretim mantığına havale etmemektir. Var oluşun sırrını çözme çabası göstermeden; hayatın her safhasında cevabı aranılan 'ne, nasıl, nerede, niçin ve ne zaman' sorularına anlamlı karşılıklar bulmadan; 'kafa, kalp, kurs, kütüphane, kafe, kitap ve kültür' arasında sağlıklı ve sağlam bir denge kurmadan atılacak her adım boşluğa düşecek, yapılacak her hamle boşuna olacaktır. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmanın koçbaşısı ülkenin gençleri.  Büyüğünü sayan, küçüğünü seven; damarlarında tarih ve kültürümüzün mirasını taşıyan; dosta dost, düşmana da korkusuzca meydan okuyan bir gençlik Türkiye'nin baş tacıdır. İradesini, imanının ve ülkülerinin emrine amade etmiş bir gençliğin önünde hiçbir engel duramayacaktır."

SINAVI KALDIRACAĞIMIZ GÜNLER

Bahçeli, sapkın akımlarla, yozlaşmaya nezaret eden ters akıntılarla başa çıkabilmenin ana cephesinin Türk gençliği olduğunu ifade ederek, şöyle dedi: "Biz gençliği sınavlarla veya karnelerle bulmadık, bu yolla da kaybetmeyiz, kaybedemeyiz, kaybetmeyeceğiz. Ümit ediyorum ki, geniş ve gerçekçi bir mutabakat ortamı kurularak üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir."

Karne heyecanı yaşayan öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Bahçeli, öğrencilere, tatil boyunca dinlenmenin, gezmenin, eğlenmenin, hoşsohbetin yanı sıra, kitaplarla da irfan ve ilim köprüleri tesis etmeleri temennisinde bulundu.

Bahçeli, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na giren gençlerin hedeflerine ulaşmalarına; istedikleri sonuçları alamazlarsa bunun dünyanın sonu olmadığına, çalışma ve sabırla her yokuşun düzlüğe çıkacağına yönelik inancını dile getirdi. Bahçeli, "MHP olarak muhterem öğretmenlerimizle birlikte iftiharımız olan Türk gençliğinin her zaman, her şart altında yanındayız, talep ve sorunlarının çözülmesi hususunda da her mücadeleyi yapmaktan Allah'ın izniyle kaçmayacağız, kaçınmayacağız" dedi.  

 

20-06-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş