Arama sonuçları

Uzaktan eğitimde devamsızlık e-okula işleniyor mu?

Uzaktan eğitimde devamsızlık e-okula işleniyor mu?

Uzaktan eğitimde devamsızlık e-okula işleniyor mu? Uzaktan eğitim ile birlikte bazı özel okullar kullandıkları online sistemler ile öğrencilerinden yoklama almaya başladı. Velilerin merak ettiği ise bu yoklamalarda devamsızlıkların e-okulda dikkate alınıp alınmayacağı oluyor.

23 Mart’tan itibaren hem resmi hem de özel okullarda uzaktan eğitim başladı. Özellikle özel okullar dijital altyapılarıyla online eğitim yaparken, derslere katılan öğrencilerin yoklamalarını da almaya başladı.

 

UZAKTAN EĞİTİMDE DEVAMSIZLIK E-OKULA İŞLENİYOR MU?

Veliler ise öğrenci bu derslere devam etmediğinde bunların e-okula işlenip işlenmediğine ilişkin. Bu sorunun yanıtı özellikle 8’nci sınıf velilerini ve öğrencilerini yakından ilgilendiriyor. Çünkü Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirmelerinde hem sınavla hem sınavsız kriterler arasında devamsızlık da yer alıyor.

Ancak alınan bu yoklamalar e-okula işlenmiyor. Zaten e-okula da bunu işleyemiyorlar. Yani okullar uzaktan eğitimde öğrencilerinin katılımı yoklama alarak sağlıyor ama devamsızlıkları e-okul sistemine işleyemiyor.

UZAKTAN EĞİTİMDE SINIF GEÇME NASIL OLACAK?

Birçok okul ise uzaktan eğitimde derslere katılan öğrencilerinin katılımını sözlü notu olarak vermeyi düşünüyor. Ama sınıf geçme kuralları ile ilgili yasal değişiklik yapılması gerekiyor. Çünkü yönetmelikte uzaktan eğitimde sınıf geçmenin nasıl olacağını düzenleyen bir madde bulunmuyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir TV programında ders geçme sistemiyle ilgili de çeşitli hazırlıklar yaptıklarını dile getirmiş, hukukçuların bu konuyu çalıştığını, Danıştay’dan görüş aldıklarını söylemişti.

Birinci dönem notlarıyla sınıf geçme ya da yüz yüze eğitimdeki sınavların hukuksal sonuçlarını incelediklerini anlatan Selçuk, tüm bu çalışmaların en geç 10 gün içinde sonuçlandırılacağını söylemişti. Ancak bu açıklamanın üzerinden yaklaşık 2 hafta geçmiş durumda.

12-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş