Arama sonuçları

Yapay zeka derslere girecek

Yapay zeka derslere girecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Yakın Doğu Üniversitesi'nde (YDÜ) tanıtımı yapılan yapay zeka tabanlı eğitmen Ai. Prof. DUX'un, gelecek dönem Yapay Zeka Mühendisliği Bölümünde ders vereceği bildirildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun katılımıyla YDÜ'de düzenlenen etkinlikte, yapay zeka tabanlı eğitmen Ai. Prof. DUX tanıtıldı.

YAPAY ZEKA PROFESÖRÜ

Programda, yapay zeka tabanlı eğitmen Aİ. Prof. DUX'un ilk sözleri ise "Merhaba! Ben, sizin yapay zeka dostunuz Profesör DUX" oldu.

YDÜ Yapay Zeka ve Robotik Enstitüsü tarafından geliştirilen eğitmen Ai. Prof. DUX'un gelecek dönem vereceği derslerle, yapay zekanın KKTC'de yüksek eğitimin önemli bir parçası haline gelmesi hedefleniyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törende yaptığı konuşmada, şöyle dedi: "Yapay zeka ile giderek dijitalleşen dünyamızda Profesör DUX, KKTC adına dev bir adımdır. Tüm bu projelerin ardında inançlı bir yapı, güven duyulan bir yönetim vardır. Yakın Doğu ailesinin geniş vizyonu ile geleceğe yönelik bu tarz projeleri bizleri çok gururlandırıyor. Bu vizyon, yapay zeka kullanımında dünyadaki sayılı projelerden birine imza attı. Hepsini ayrı ayrı kutluyorum."

KKTC'de elektrikli otomobil Günsel'in de yapıldığına dikkati çeken Tatar, bütün bu projelerin, giderek dijitalleşen dünyaya KKTC'nin uyum sağladığını gösterdiğini söyledi.

17-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş