Arama sonuçları

Yeterli önlem alınmadan okulların açılmasına ‘evet’ demeyeceğiz

Yeterli önlem alınmadan okulların açılmasına ‘evet’ demeyeceğiz

Yeterli önlem alınmadan okulların açılmasına ‘evet’ demeyeceğiz. Eğitim Sen bugün başlayan öğretmenin mesleki çalışma programı için öğretmenlere mektup yazdı. Sendika öğretmenlere ‘sağlık açısından risk oluşturacak’ alanlara girmemesini istedi.

Sendika yaptığı yazılı açıklamada öğretmenlerin mesleki çalışmalarının yüz yüze değil, çevrimiçi yapılması için çaba gösterdiklerini ancak siyasi iktidarın bu çalışmaları yüz yüze yapma kararı aldığını vurguladı. Öğretmenlere sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dilenen açıklamada öğretmenler için şu mesajlara yer verildi:

YETERLİ ÖNLEM ALINMADAN OKULLARIN AÇILMASINA ‘EVET’ DEMEYECEĞİZ

“Biz öğretmenler, okulların bir an önce açılmasını ve yeniden öğrencilerimizle bir araya gelmeyi, onların gözlerinin içine bakarak sınıfta olmayı istiyoruz. Biliyoruz ki hiçbir uzaktan eğitim deneyimi öğrencinin gözündeki ışıltıyı, öğretmenin yüzündeki gülümsemeyi içermez. Ancak, salgınla mücadelede belirli hedeflere ulaşmadan; okullarda yeterli önlemler alınmadan; yeterli sayıda okul, derslik, öğretmen, ek personel atamadan; her okulda bir sağlık görevlisi bulundurmadan okulların açılmasına “evet” diyemeyeceğimiz bilinmelidir. Bu nedenle de yaptığımız uyarıların, ortaya koyduğumuz önerilerin ve yönelttiğimiz eleştirilerin toplumsal sorumluluğumuzun gereği olduğunu vurgulamak isteriz.

TUTANAK ALTINA ALIN

Mesleki çalışmalar için okuluna gittiğinde artık o okul eski okulun olmayacak. Yaşanmaya devam eden salgın süreci okulu da işleyişini de değiştirmiş durumda. Okuluna gittiğinde öncelikle okulu ve mesleki çalışma yapılacak alanların sağlık açısından uygun olup olmadığını değerlendirmen gerektiğini düşünmekteyiz. Çalışma yapılacak alanın sağlıklı olmadığını düşünüyorsan bu durumu tutanak altına almanı ve kurum yöneticisine bildirmeni öneririz. Çalışma alanı değişikliği yapılmıyorsa veya çalışma ortamının sağlık açısından güvenli hale getirilmesine dönük önlemler alınmıyorsa, yine bu durumu da tutanak altına alman ve sağlık açısından risk oluşturan alana girmemen yapman gereken en doğru davranış olacaktır. Ayrıca bu durumu hızlıca üyesi olduğun sendikaya bildirmen sorunun çözümü açısından önemlidir. Üyemiz değilsen Eğitim Sen’in bu konuda sadece kendi üyelerinin değil tüm çalışanların hakları için mücadele edeceğini bilmeni isteriz.

Mesleki çalışmalar kapsamında yapılacak olan öğretmenler kurullarının bu sene çok daha önemli olduğunun farkında olduğunu biliyoruz. Okulların açılmaya hazır olup olmadığını bu çalışmalarda mutlaka değerlendirmek gerekiyor. Kurul toplantısında çalıştığın okulun yüz yüze eğitime hazır olup olmadığını tartışmak istediğini biliyoruz. Kendi sağlığın ve geleceğinle ilgili kararların sana sorulmadan alınmasının sende yarattığı rahatsızlığın da farkındayız. Yaşamımızla ilgili kararların bizlere sorulmadan alınmasına sessiz kalmayacağız.”

24-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş