Arama sonuçları

Yıkılması gereken binaya yeni öğrenciler taşındı

Yıkılması gereken binaya yeni öğrenciler taşındı

Yıkılması gereken binaya yeni öğrenciler taşındı. BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, Bolu’nun Seben ilçesinde bulunan Seben Ortaokulu’na ilişkin yıkım kararına rağmen iki okul daha bu okulda eğitim görmeye başladı. Seben Ortaokulu için 2013 yılında riskliliği kesinleşmiş yapı kararı alındı. Ancak pazartesi gününden itibaren Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve Seben Çok Programlı Anadolu Lisesi deprem riski nedeniyle bu okula taşındı. Üstelik henüz 25 Şubat’ta Seben Ortaokulu’nun yıkılması için Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu konuya ilişkin Seben Belediyesi’ne ihtar yazısı gönderdi.

Yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Afet Riski Altındaki Alanları Dönüşümü bilgi sistemine riskli yapı olarak girişi yapılan yapılardan, onay işleminden sonra üzerinden 90 gün geçmiş ve yıkım bilgisi sisteme girilmeyen veya sistemde riskli yapı tespiti kesinleşmiş durumda olmasına rağmen yıkım bilgisi girilmeyen yapıların listesi müdürlüğümüze gönderilmiş olup ilimizde riskli yapı tespiti yapılarak yıktırılması gereken yapıların durumunun müdürlüğümüzce incelenerek yıktırılmasının sağlanması ve gerekli bilgilerin sisteme girilmesi talep edilmektedir. Riskli yapıların yıktırılmasına ilişkin iş ve işlemlerin prosedüre uygun olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Görev ve yetki alanınız içerisinde riskliliği kesinleşen ve maliklerine verilen süreler içerisinde maliklerince yıktırılmayan yapıların ivedilikle tahliyesinin ve yıktırılmasının sağlanması hususunda gereğini rica ederim.”

KARAR 2013’TE

İki binaya ilişkin belediyeye gönderilen yazıda Seben Ortaokulu ile Seben Kaymakamlığı Hükümet Konağı binaları için için 2013 yılında yıkım kararı alındığı ifade edildi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz okul müdürü bu konuda konuşmak için yetkilerinin olmadığını söyledi.

ACİL VAZGEÇİLMELİ

Bolu Eğitim Sen Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici bu konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

“Eğitim Sen olarak; bu uygulamadan acil vazgeçilmesini, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün raporunun gereğinin yapılmasını, riskliliği kesinleşmiş bu binada, bu koşullarda eğitim öğretimin sürdürülmesinin mümkün olmadığını, meslektaşlarımızın ve öğrencilerimizin can güvenliğinin olmadığını hatırlatarak acil tahliyesini talep ediyoruz. Depremin doğal afet olduğunu, bunu felakete çevirenin, tedbirsizlik ve ihmal olduğunu tekrar hatırlatarak, Eğitim emekçilerinin, öğrencilerimizin ve velilerimizin endişelerinin giderilmesi için düzenlemelerin yapılması, kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz.”

12-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş