Arama sonuçları

YKS tercihleri: Kontenjanı dolmayan bölümlerde sıralama yaparken dikkat

YKS tercihleri: Kontenjanı dolmayan bölümlerde sıralama yaparken dikkat

Yaklaşık 300 bin öncesi sıralamalarda büyük değişimlerin beklenmemesine rağmen, 300 bin sonrası sıralamalarda ise artan kontenjanlardan dolayı daha büyük değişimler yaşanabileceğine işaret eden Orta Öğretime Destek Yönetmeni Seda Kahraman, üniversite adaylarına uyarılarda bulundu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, bu sene baraj puanlarının kaldırılması daha fazla adayın tercihte bulunmasına neden oldu. Uzmanlar, YKS’nin bir sıralama sınavı ve her senenin kendi içinde bir dinamiği olduğunu, tercih yaparken sıralamalara dikkat edilmesini öneriyor. Orta Öğretime Destek Yönetmeni Seda Kahraman, özellikle kontenjanı dolmayan bölümlerde çok dikkatli tercih yapılması gerektiğini ifade etti.

PUANI HESAPLANAN ADAY SAYISI

Kahraman, baraj puanları kaldırıldığı için geçen seneye göre puanı daha fazla hesaplanan adayın olduğuna dikkat çekti.

Kontenjanı dolmayan bölümlerin bu sene dolması ihtimalini yüksek olduğunu belirten Kahraman, şöyle dedi: “Bu bölümler öğrencilerin tahmin ettiği sıralamalardan daha aşağıda kapatabilir. Adaylar tercih yaparken kontenjanı dolmayan bölümlere “kesin girebilirim” düşüncesiyle hareket etmemeli” uyarısında bulundu. Bu yıl fazladan 1 milyon 300 bin aday tercih yapacağını hatırlatan Seda Kahraman, “Doğal olarak bu büyük rakam, daha önceden dolmayan kontenjanların dolmasına katkı sağlayacak. Adaylar, kontenjanı dolmayan bölümlere tercih listelerinde yer verebilirler ancak kesin yerleşebileceği düşüncesiyle hareket etmemeliler ve alternatifli bir liste hazırlamalılar.”

“300 BİN SONRASI SIRALAMALARDA, BÜYÜK DEĞİŞİMLER OLABİLİR” 

Kahraman, yaklaşık 300 bin öncesi sıralamalarda büyük değişimlerin beklenmemesine rağmen 300 bin sonrası sıralamalarda ise artan kontenjanlardan dolayı daha büyük değişimler yaşanabileceğine işaret etti.

 

 

 

31-07-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş