Arama sonuçları

YKS’ye son 15 gün kala tavsiyeler

YKS’ye son 15 gün kala tavsiyeler

Adayların iyi bir üniversiteye girmek için ter dökeceği 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı, Temel Yeterlilik Test (TYT), Alan Yeterlilik Testi  (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda tamamlanacak. TYT sınavı 26 Haziran’da, AYT ve YDT sınavı da 27 Haziran’da yapılacak. Artık sınava geri sayım başladı. Son 15 günün çok kritik olduğunu belirten uzmanlar YKS’ye girecek adayların rutinlerini değiştirmemesi gerektiğini söylüyor.

KAYGI NORMAL

Milyonlarca adayın istediği mesleğe ulaşabilmek için iyi bir üniversite kazanma hayaliyle gireceği YKS’ye sayılı günler kaldı. Adaylar pandemi sürecinde hazırlandıkları sınavdan kaygılı. Ancak henüz sonra gelinmedi ve yapılacaklar bitmedi.

Hürriyet Gazetesi'nden Zülal Atagün'ün haberine göre, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz , öğrencilerin son 15 günde kaygı duymalarının normal olduğunu söyledi. Deniz, "Öğrenci yeterince hazırlanmadıysa, ailenin beklentisi büyükse, öğrenci de özgüven eksikliği varsa ya da mükemmeliyetçiyse kaygı oluşabilir" dedi. 

11-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş