Arama sonuçları

YÖK Başkanı doğruladı: Yatay geçişlerde usulsüzlük yapıldı

YÖK Başkanı doğruladı: Yatay geçişlerde usulsüzlük yapıldı

Yatay geçişlerde usulsüzlük yapıldı. BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, bir milletvekilinin, "üniversite sınavında 700-800 bininci sırada üniversite kazanıp, yurtdışında tıp fakültesine kayıt yaptıranların daha sonra Türkiye'deki vakıf üniversitelerine yatay geçiş yaptığı" iddiasını doğrulayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, doğruladı. YÖK Başkanı "Gelenlerle ilgili, mevzuata aykırı olanların kaydının silinmesi ile ilgili üniversitelere yazdık ama şöyle bir şey oluyor: Kayıt olduktan sonra idare mahkemeleri 'O bir müktesep haktır' diyor. Maalesef böyle de bir durum var" dedi.

YATAY GEÇİŞLERDE USULSÜZLÜK YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), YÖK ve ÖSYM Başkanlığı'nın bütçeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Komisyondaki görüşmeler sırasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve YÖK Başkanı Saraç, milletvekillerinin eleştiri ve sorularını da yanıtladı.

‘KÖY OKULLARI KALICI AÇILACAK’

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milletvekillerinin köy okullarının salgından sonra da açık kalıp kalmayacağı yönündeki sorusunu da yanıtladı. Köy okullarının hem tarihsel olarak işlevi hem de salgın döneminde önemli işlev üstlendiğine işaret eden Selçuk, bu okulların kalıcı olarak açılması için mevzuat çalışması yapıldığını bildirdi:

"Yeni eğitim öğretim yılında köy okullarının tamamının açılması, ilave olarak öğrenci sayısı yetersiz olduğu için açılamayan okulların tamamının açılması için salgın dönemine has olarak değil, salgından sonra da açık kalabilmesinin mevzuat altyapısı tamamlandı ve bununla ilgili de binlerce talep var ve hepsini sayın valilerimizin onayıyla hayata geçiriyoruz."

05-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş