Arama sonuçları

YÖK Başkanı vakıf üniversitelerini uyardı: Ücrette TÜFE, TEFE’yi dikkate alın

YÖK Başkanı vakıf üniversitelerini uyardı: Ücrette TÜFE, TEFE’yi dikkate alın

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, vakıf üniversitelerinde öğrenim ücreti belirlenirken, TÜFE-TEFE oranlarının dikkate alınmasını istedi. 

Vakıf üniversitelerinde yüksek ücret artışlarıyla ilgili bir soru üzerine Özvar, bu konuda şikayet geldikçe ilgili üniversiteye denetleme kurulundan denetçi göndermeye başladıklarını söyledi. Özvar, öğrenim ücretlerini belirlerken vakıf üniversitelerinden beklentilerini ise şu sözlerle açıkladı: 

ÜCRETLERDE NE BEKLENİYOR?

“Bu konuda vakıf üniversitelerimizden Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu dikkate almak suretiyle öğrencilerimizi üzmeden, ailelerini, velilerini dikkate alarak bir artış yapmalarını bekliyoruz. Üniversitelere yazı gönderiyoruz ve önceki yıllardaki artışları dikkate alan oranlarda öğrenim ücretlerinde artışa gitmelerini bekliyoruz ve istiyoruz. Orada istediğimiz şu, TÜFE-TEFE, buna dikkat edin. Bu önemli. İnanıyorum vakıf üniversitelerimiz bu konuda hassas olmayı sürdürecektir. Bu tür durumlar ortaya çıkarsa da bunları yakından takip ediyoruz." 

UYARI YAZISI DA GİTMİŞTİ

Geçtiğimiz ay Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) vakıf üniversitelerine ücret uyarısıyla ilgili “Eğitim ve Öğretim Ücreti” konulu yazı gönderilmişti.Yazıda, bazı vakıf yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretimücretlerine enflasyon oranının üzerinde zam yaptıklarına ilişkin şikayetler olduğu belirtilerek, Vakıf Yükseköğretim Kurumları Mütevelli Heyetlerinin, eğitim ve öğretim ücretlerinin belirlenmesi sürecinde vakıf yükseköğretim kurumlarının kar amacı güdemeyeceklerine ilişkin mevzuat düzenlemelerine işaret edilmişti. Yazıda öğrencilerin talep ve şikayetlerinin dikkate alınarak bu konuda gerekli özenin gösterilmesi, eğitim ve öğretim ücreti artış sınırının enflasyonun üzerinde olmaması istenmişti. 

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER HATIRLATILDI

Yazıda daha önce vakıf yükseköğretim kurumlarına duyurulan “Kahramanmaraş merkezli depremden zarar gören vatandaşlar ile öğrencilerin barınma durumları, sosyal koşullar ve sürdürülebilir öğretim süreçleri gibi çeşitli etkenlerin bir arada değerlendirildiği ve depremzede öğrencilere, eğitim ve öğretim ücretleri ile burs ve barınma ihtiyaçları konularında kolaylık sağlamaları” ile kararı da hatırlatılmıştı. 

24-06-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş