Arama sonuçları

YÖK karar aldı: Hangi dilde tez yazmanın önü açılıyor?

YÖK karar aldı: Hangi dilde tez yazmanın önü açılıyor?

YÖK, Türkçe yüksek lisansüstü programlarında “İngilizce tez yazılabilir” şartını “herhangi bir dilde yazılabilir” diye değiştirdi. YÖK 9 Mart 2022’de aldığı kararla, öğretim dili Türkçe olan lisansüstü programlarda danışmanın ve ilgili kurulların onayıyla tezlerin “geniş bir Türkçe özet vermek kaydıyla” İngilizce de yazılabilmesini uygun görmüştü. Diken’den Mehmet Baran Kılıç’ın haberine göre YÖK, bu kararında değişikliğe gitti.

 

BAŞKA DİLDE DE YAZILABİLİR

1 Kasım’da toplanan YÖK Yürütme Kurulu, ‘Türkçe yüksek lisans programlarındaki tezler İngilizce yazılabilir’ şartını ‘başka bir dilde de yazılabilir’ olarak değiştirdi. Böylelikle Türkçe yüksek lisans programlarında herhangi bir dille tez yazılabilecek.

YÖK’ün 6 Kasım’da üniversitelere gönderdiği belgede şu ifadeler yer aldı: “9 Mart 2022 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararının yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan lisansüstü programlarda öğrencinin talebi, danışmanın gerekçeli görüşü, anabilim dalı kurul kararı ve ilgili enstitü yönetim kurulunun onayıyla tezlerin, tezin 1/4’ünden az olmamak üzere geniş bir Türkçe özet vermek kaydıyla, başka bir dilde de yazılabilmesi şeklinde değiştirilmesi uygun görüldü.”

Akademisyenler ise İngilizcenin yerine hangi dillerde tez yazılmasının önünün açılmak istendiğini soruyor.

14-11-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş