Arama sonuçları

Yunanistan seçimlere gidiyor: Türk azınlığın eğitim talepleri ne oldu?

Yunanistan seçimlere gidiyor: Türk azınlığın eğitim talepleri ne oldu?

Yunanistan'da ana muhalefetteki Radikal Sol İttifak'ın (SYRIZA) Rodop ilinden milletvekili adayı Özgür Ferhat, partisinin, Batı Trakya Türk azınlığının eğitim seviyesini iyileştirmek için çaba sarf edeceğini söyledi.

Yunanistan'da 21 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde SYRIZA'nın Rodop ilinden milletvekili adayı olan Ferhat, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

EN BÜYÜK SORUN EĞİTİM

Batı Trakya Türklerinin yaşadığı en büyük sorunlardan birinin eğitim alanında olduğunu belirten Ferhat, "Batı Trakya Türk azınlığının eğitim seviyesini iyileştirmek için çaba sarf edeceğiz" dedi.

Ferhat, azınlık okullarındaki eğitim kalitesinin bugünün şartlarına uygun olması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"SYRIZA'nın iktidar olduğu dönemde ilgili bakanlıkların aldığı kararlarla çift dilli anaokullarını yürürlüğe koymuştuk. Bu neticede çocuklarımız kendi dillerinde daha rahat bir ortamdaeğitim sistemine alışıyorlardı ama ne yazık ki Yeni Demokrasi hükümeti, bu aldığımız siyasi kararı iptal etti. Çocuklarımız da bu verilen haktan mahrum bırakıldı."

16-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş