Arama sonuçları

Yüzme başarıları, Harvard ve Dartmouth College’dan burs getirdi

Yüzme başarıları, Harvard ve Dartmouth College’dan burs getirdi

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde aynı sınıfta okuyan milli sporcu iki öğrenci eğitim ve yüzmedeki başarılarıyla Harvard Üniversitesi’nden ve Dartmouth College’dan burslu olarak kesin kabul aldı. Her ikisi de Fenerbahçe adına yüzen milli sporculardan; Aykut Mert Iravul, Harvard Üniversitesi’nden, Ekin Nazlı Okudur ise Dartmouth College’dan kabulün yanı sıra burs da aldılar.

Dünya ve Avrupa Şampiyonalarındaki dereceleri, Aykut Mert’e Harvard'ın kapılarını açtı ve ünlü üniversiteye burslu olarak kabul edilen az sayıdaki öğrenciden biri oldu. Genç yüzücü, bilgisayar mühendisliği okuyacak.

ASTIM TEDAVİSİ İÇİN BAŞLADI

Mert, şöyle konuştu: “Harvard'a kabul edilmek benim için büyük bir gurur. TED Ankara Koleji’nde edindiğim bilgi ve deneyimlerimi Harvard'da daha da geliştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlanmak istiyorum. İlkokul 1. sınıfta astım tedavisi için doktor tavsiyesiyle başlayan yüzme kariyerim sadece spor alanında değil, aynı zamanda akademik hayatımda da önemli bir disiplin ve kararlılık kaynağı oldu. Havuzda geçirdiğim saatler, sadece fiziksel dayanıklılığımı artırmakla kalmadı, aynı zamanda zihinsel ve duygusal açıdan da olgunlaşmama katkıda bulundu. Özellikle sınav dönemlerinde, yüzmeyle kazandığım disiplin, eğitim hayatımdaki başarılarımın temelini oluşturdu.”

EKONOMİ OKUYACAK

Ekin Nazlı Okudur ise hem akademik hem de yüzmedeki başarıları dolayısıyla Dartmouth College’dan yüzde yüz burslu kabul aldığını açıkladı. Ekonomi okuyacağını belirten Ekin Nazlı, “Dartmouth College, Ivy Leauge üniversiteleri arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu üniversitelere kabul alabilmek için hem akademik başarı hem de sportif başarı gerekiyor. Ayrıca İngilizce dil bilgisi de çok önemli” dedi.

TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Yüzme Takımı Antrenörü Gökhan Denizli ise sınıf arkadaşı olan iki öğrencinin de  TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü’nün spor okullarında yüzmeye başladıklarını hem okul hem de kulüp takımlarında pek çok başarı elde ederek, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne transfer oduklarını söyledi.

 

16-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş