Arama sonuçları

2020 YKS: 2.5 milyon aday kılavuzu bekliyor

2020 YKS: 2.5 milyon aday kılavuzu bekliyor

2020 YKS: 2.5 milyon aday kılavuzu bekliyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular 6 Şubat’ta başlayacak. Ancak adayların başvuru yaparken kullanacakları kılavuz henüz yayımlanmış değil. Başvuru kılavuzunun henüz YÖK'ten ÖSYM'ye ulaşmadığı öğrenildi. Kılavuzu hazırlayan kurum YÖK. Kılavuz tamamlandıktan sonra ÖSYM'ye kılavuz gönderilecek. Ardından da ÖSYM, sitesinden bu kılavuzu yayımlayacak. Kılavuzun önümüzdeki hafta içinde başvurular başlamadan yayımlanması bekleniyor.

2.5 milyondan fazla adayın üniversiteli olmak için yarışacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için artık geri sayım başladı. 2020 sınav takvimine göre YKS  başvuruları 6 Şubat- 3 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler arasında başvurularla ilgili değişiklikler yapılabilecek.

Bu süre içinde başvurusunu yapamayanlar için ise geç başvuru tarihi 18-19 Mart tarihleri olacak. Sınav ise 20-21 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

2020 YKS: 2.5 MİLYON ADAY KILAVUZU BEKLİYOR

 Tüm adayların girmek zorunda oldukları YKS’nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 20 Haziran’da, lisans tercihi yapacak adayların gireceği Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ise 21 Haziran sabah saatlerinde yapılacak. Dil puanlarıyla tercih yapacak adaylar aynı gün öğleden sonda Yabancı Dil Testi’ne (YDT) girecek. 2020 YKS sonuçları ise 23 Temmuz’da açıklanmış olacak.

İKİ BÖLÜME BARAJ GELDİ

Tıp, hukuk, mimarlık, mühendislik ve öğretmenlik programlarındaki barajın ardından 2020 YKS için iki bölüme daha başarı sırası barajı geldi. Bu yıl ilk kez baraj uygulanacak iki bölüm ise eczacılık ile diş hekimliği fakülteleri olacak. YÖK’ün aldığı karara göre eczacılık fakülteleri için en düşük başarı sırası şartını 100 bin, diş hekimliği fakülteleri için en düşük başarı sırası 80 bin olarak belirledi.

HUKUK İÇİN BARAJ YÜKSELDİ

Aynı zamanda hukuk fakülteleri için 190 bin olan başarı sırası şartının 125 bine yükseltildi.

LİSANS VE ÖN LİSANS PROGRAMLARINA İSİM DÜZENLEMESİ

Bu arada lisans ve ön lisans programlarına da ‘isim’ düzenlemesi yapılıyor. Kılavuzdaki programlarda bu düzenlemeye göre yer alacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ön lisans ve lisans programlarındaki isim kargaşasına ve bu nedenle yaşanan mağduriyetlere son vermek üzere benzer içerikli lisans programlarının yeniden isimlendirilmesi ve eğitim alanlarına göre tasnif edilmesi üzerine taslak bir çalışma yaptıklarını açıklamıştı. Saraç, ön lisans ve lisans programlarının sayısının 2 bin 191 olduğunu, bu yüksek sayının, programların farklı içeriklere sahip olmasının yanı sıra aynı içeriklere sahip birçok programın farklı isimlerle açılmış olmasından da kaynaklandığını aktarmıştı. Saraç, ön lisans ve lisans programlarındaki isim kargaşasına ve bu nedenle yaşanan mağduriyetlere son vermek için yükseköğretimde benzer içerikli veya benzer isimli lisans programlarının yeniden isimlendirilmesi ve eğitim alanlarına göre tasnif edilmesi üzerine çalıştıklarını söyledi.

02-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş