Arama sonuçları

5 dernekten ortak açıklama: Eğitimi kim engelliyor? Bütün sınıflarda yüz yüze eğitim başlamalı

5 dernekten ortak açıklama:  Eğitimi kim engelliyor? Bütün sınıflarda yüz yüze eğitim başlamalı

Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen eğitim kurumlarının uzaktan eğitime devam etmesi nedeniyle ÖZDEBİR, ÖZDER, TÖZOK, ÖZKURBİR ve TÖDER ortak bir açıklama yayımladı. Açıklamada "Yüz yüze eğitimin bütün sınıflarda hemen başlatılmalıdır" denildi.

EĞİTİMİ KİM ENGELLİYOR?

"Eğitimi kim engelliyor?" hashtagiyle yayımlanan açıklamada pandemide okulların ilk kapanan kurumlar olduğuna dikkat çekilerek uzaktan eğitimle ilgili şöyle denildi:

"Başta TÜBİTAK olmak üzere son dönemde birçok kurum ve kuruluş tarafından hazırlanan raporlarda, uzaktan eğitime bilhassa resmi okullarda katılımın az olduğu ve katılan öğrencilerde öğretimden faydalanmanın istenen seviyede olmadığı ortaya konmaktaır. Okulların kapalı olduğu dönemlerde öğrencilerin kayıt dışı merkanlardan eğitim almaya öalışması sorunu da meydana gelmiştir."

EKRAN BAĞIMLILIĞI ARTTI

Uzaktan öğretimin başta öğretmenlere olmak üzere öğrencileri ve velileri yorduğu söylenen açıklamada, öğrencilerde öğrenme kayıpları yanında psikolojik, sosyal ve fiziksel kayıplar oluştuğu ve ekran bağımlılığının arttığına dikkat çekildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Dünya genelinde okulları en uzun süre yüz yüze eğitme kapatan ülkelerden birisi durumuna düşmemiz kabul edilebilir değildir. Bu salgının yayılmasında eğitim kurumlarının payı olmadığını tüm yetkillilerin açıklamalarından biliyoruz. Bütün bu gerekçelerle okulların yüz yüze eğitime başlamasının bir ülke ödevi olduğuna inanıyoruz. Kısmi normalleşmeye geçeceğimiz 17 mayıs sonrasında öncelikli isteğimiz; öğretmenlere başlayan aşılamanın hızlandırılmasını ve yüz yüze eğitimin bütün sınıflarda hemen başlatılmasıdır."

16-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş