Arama sonuçları

700 bin Suriyeli öğrenci Türk eğitim sisteminde

700 bin Suriyeli öğrenci Türk eğitim sisteminde

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Gaziantep'te katıldığı okul açılışında, Türkiye’nin gerçekten mülteciler konusunda gerek belediyeler gerek halk gerekse hükümet düzeyinde büyük çabalar gösterdiğini söyledi.

Gaziantep'teki temaslarını sürdüren Büyükelçi Landrut, Milli Eğitim Bakanlığı ve AB işbirliğinde "Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim" projesi kapsamında Şahinbey ilçesinde yapımı tamamlanan Abdulkadir Ateş İlkokulu'nun açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Landrut, şöyle dedi:

"Şu an itibarıyla 700 bin Suriyeli öğrenci, Türk eğitim sistemine entegre olmuş durumda. Bizler Avrupa Birliği destek programları çerçevesinde ancak yardımcı olabiliriz, lakin bu başarı sizindir. Biz ancak sizleri bu başarınızda destekleyebiliriz. 1,4 milyarlık bir bütçe ile Türkiye çapında 200 okul işletim giderleri ve öğretmenlerin eğitilmesi gibi konularda sizleri desteklemeye çalışıyoruz. Bugün ayrıca yüz yüze okul yılının başlangıcını kutlamak için de buradayız. Çok hoşuma gidiyor, öğrencileri velileri görüyorum. Bu tesisleri en iyi şekilde sizlere tesis ettik. Mümkün olan en iyi alt yapıyı sizlere devrediyoruz. Bundan sonra öğrenimi gerçekleştirmek sizlerin işi olacaktır."

Gaziantep Valisi Davut Gül de dönem başından itibaren her hafta bir okul açmaya karar verdiklerini belirterek, bu yıl içerisinde toplam 41 okulun tamamlandığını, ayrıca 54 okulun inşaatının devam ettiğini ve önemli bir kısmının yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.

1.2 MİLYON ÇOCUK EĞİTİM ÇAĞINDA

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut Gür, Türkiye'deki yaşayan geçici koruma altındaki Suriyelilerin 1,2 milyonunun eğitim çağında olduğunu ifade etti.

Gür, şunları kaydetti:

"Okul öncesi çağda nüfus 127 bindir. İlkokul çağında 442 bin, ortaokul çağında 348 bin, ortaöğretimde de 278 bin geçici koruma altında olan öğrencimiz bulunmaktadır. Sahadaki ihtiyaç halihazırda sağlanan desteklerin çok ötesinde. Dolayısıyla Avrupa Birliği mali imkan içerisinde halihazırda büyük bir pay alan eğitim sektörü yatırımlarının önümüzdeki dönemde de artarak devam etmesi temennimizdir. Devletimizin ve Bakanlığımızın son dönemdeki olağanüstü çabası ile Suriyeli çocukların okullaşma oranı yüzde 64 seviyelerine kadar yükseltilmiştir."

 

22-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş