Arama sonuçları

Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar

Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar

Boğaziçi Üniversitesi önünde izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 24 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Boğaziçi Üniversitesi Güney Yerleşkesi giriş kapısında eylem yapmak için toplanan gruptan dün gözaltına alınan 12 şüpheli, emniyetteki işlemleri tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Bu arada adliyeye sevk edilen şüphelilerin serbest bırakılmasını isteyen bir grup, İstanbul Adliyesi'nin karşısındaki meydanda toplandı. Polis ekipleri, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve bariyerlerle çevrili meydanda slogan atan gruba, dağılmaları için uyarı anonsları yaptı. Grubun dağılmaması üzerine müdahalede bulunan polis, 45 kişiyi gözaltına alındı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA

Üniversitede gözaltına alınan 12 şüpheli ile aynı konu ile ilgili farklı noktalarda gözaltına alınan 12 şüpheli olmak üzere toplam 24 şüpheli Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı.

Hakimlik, 24 şüphelinin tamamının yurt dışına çıkış yasağı ve imza atma yükümlülüğü şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Öte yandan İstanbul Adliyesi önünde gözaltına alınan şüpheli sayısı 52'ye yükselirken, bu şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

 

27-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş