Arama sonuçları

Avrupa’dan dereceyle döndüler

Avrupa’dan dereceyle döndüler

Avrupa’dan dereceyle döndüler. 2018-2019 eğitim öğretim yılında FMV Işık Okulları Twinning Kulübü bünyesinde 15 İspanyolca öğrencisi tarafından yürütülen “Ciudadan@ Digital 5.0” isimli eTwinning projesi ödül aldı. Proje, Ulusal ve Avrupa Kalite etiketleriyle ödüllendirilmenin ardından aday gösterilen, 932 örnek projenin içinden 7-11 yaş kategorisinde ikincilik ödülü almaya hak kazandı.

 "Ciudadan@ Digital 5.0" (Dijital Vatandaş 5.0) isimli uluslararası eTwinning projesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılı boyunca İspanya, İtalya, Fransa ve Türkiye'den toplam yedi okul tarafından yaklaşık 300 öğrenci katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler bu projede, dijital vatandaşlığın beş modülü üzerinde, çeşitli iş birlikçi aktivitelerle online olarak çalışarak, İspanyolca dilinde etkinlikler gerçekleşti. Bu sayede hem dil becerilerini geliştip hem de web 2.0 araçlarıyla dijital alanda tecrübe edindiler.

AVRUPA’DAN DERECEYLE DÖNDÜLER

Öğrenciler, yıl boyunca Dijital Vatandaşlığın beş modülüyle ilgili çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiler ve bu aktiviteleri karma uluslu beş ekip halinde tamamladılar. eTwinning Okulu Etiketi uygulaması, eTwinning faaliyeti yürüten, en az 2 öğretmeni platformda aktif olan ve en az bir Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanmış olan okullara sağlanan bir ödüllendirmedir. FMV Işık Ortaokulu 2019-2020 yılında tüm Avrupa ve eTwinning Plus ülkeleri arasında eTwinning School Etiketi almaya hak kazanan 1004 okuldan biri olarak bu uygulamanın ilk örneklerinden olmuştur.

27-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş