Arama sonuçları

Bazı gençler siyaseti çözümün bir parçası olarak görmüyor

Bazı gençler siyaseti çözümün bir parçası olarak görmüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Üsküdar Belediyesi Nevmekan Konuşmaları kapsamında düzenlenen Gençlerle Buluşma programına katıldı. Varank, gençlerle buluşmayı çok önemsediklerini, onların geri bildirimleri ile daha önce yönelmedikleri alanlara ilerlediklerini söyledi.

Bazı gençlerin siyasetten uzak durduğunu gözlemlediğini anlatan Varank, şöyle dedi:

SİYASETİ ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLARAK GÖRMÜYORLAR

"Bazı gençler siyaseti çözümün bir parçası olarak görmüyorlar. Bence bu doğru bir tavır değil. Dünyada ve Türkiye’de her şeyin çözümü siyasette. Eğer siyaset çözüm üretebiliyorsa başarılı olabilir. 20 yıldır hükümetlerimiz vasıtasıyla Türkiye’yi getirdiğimiz aşama ile bunun en güzel örneğini verdiğimizi düşünüyorum."

"TÜRKİYE'DE ÇIĞIR AÇICI İŞLERDE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME FAALİYETLERİ YAPIYORUZ"

Varank, bakanlık olarak üniversite gençliğinden araştırma yapan bilim insanlarına kadar geniş kesimleri desteklediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kendi enstitülerimiz, araştırma altyapılarımız ile Türkiye’de çığır açıcı işlerde araştırma geliştirme faaliyetleri yapıyoruz. Bunun yanı sıra özellikle dünyadaki trendleri takip ederek uluslararası anlamda iş birliklerine gidiyoruz. Türkiye Bilimler Akademisi bizim bakanlığımıza bağlı bir kuruluş. Dünyadaki birçok akademi ile bilimsel faaliyet gerçekleştiriyor. Bilim üretme noktasında akla gelen her hususta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bir çalışması mevcut."

STAR programıyla ön lisans ve lisans seviyesinde gençleri devlet destekli araştırma projelerinde istihdam ettiklerini anımsatan Varank, böylelikle gençlerin okula başlar başlamaz Türkiye’nin en önemli araştırma projelerinde çalışma imkanı bulduğunu ifade etti.

Varank, Türkiye Uzay Ajansı ile Türkiye'yi önümüzdeki dönemde uzay alanında daha kabiliyetli bir hale getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, şöyle dedi: "Uzay alanında birçok çalışma var. Türkiye kendi haberleşme, iletişim, gözlem uydusunu üretebilen bir ülke. Şimdi de kendi tasarladığı hibrit roketlerle Türkiye’yi uzay yarışına daha iyi hazırlamak istiyoruz."

18-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş