Arama sonuçları

Cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi'nde Hukuk ve İletişim Fakülteleri kuruldu

Cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi'nde Hukuk ve İletişim Fakülteleri kuruldu

Cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'nde Hukuk ve İletişim Fakültesi kuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre rektör atamasıyla ilgili protestoların sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi'ne hukuk ve iletişim fakülteleri kurulacak.

AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu'nun yaklaşık 1 ay önce Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanmasının ardından hem akademisyenler hem de öğrenciler bu atamayı protesto için gösterilere başladı. Kısa süre içinde bu atama Türkiye'nin gündemine oturdu. Akademik çevrenin yanı sıra Boğaziçi, siyasetin de gündeminden düşmüyor.

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA BOĞAZİÇİ'NDE HUKUK VE İLETİŞİM FAKÜLTELERİ KURULDU

Tam bu tartışmalar yaşanırken Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararıyla 20 üniversitede 26 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması kararı çıktı. Bu üniversitelerden birisi de Boğaziçi Üniversitesi. İletişim ve hukuk fakültelerinin kurulma kararı şaşkınlıkla karşılanırken, akademisyenler bu iki fakülteyi "Truva atı" olarak nitelendirdi.

HANGİ ÜNİVERSİTELER VAR?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 20 üniversite ve kurulan fakülteler şöyle:

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Spor Bilimleri Fakültesi.

Aksaray Üniversitesi'nde Diş Hekimliği Fakültesi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde İslami İlimler Fakültesi.

İstanbul Atlas Üniversitesi'nde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü.

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu.

İskenderun Teknik Üniversitesi'nde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü.

Selçuk Üniversitesi'nde Selçuklu Araştırmaları Enstitüsü.

Yalova Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü.

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü.

Ankara Bilim Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde Bölge Çalışmaları Enstitüsü.

Avrasya Üniversitesi'nde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü.

Boğaziçi Üniversitesi'nde İletişim ve Hukuk Fakülteleri.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü.

Iğdır Üniversitesi'nde Diş Hekimliği Fakültesi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi'nde Spor Bilimleri Fakültesi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü.

Samsun Üniversitesi'nde İslami İlimler Fakültesi ve Trabzon Üniversitesi'nde Yabancı Diller Yüksekokulu.

12 ÜNİVERSİTEDEKİ 35 FAKÜLTE, ENSTİTÜ VE YÜKSEKOKUL KAPATILDI

Aynı kararla Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri enstitüleri, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Batı Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, Doğu ve Afrika Araştırmaları Enstitüsü. Avrasya Üniversitesi Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri enstitüleri, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri enstitüleri. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Kastamonu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri enstitüleri. İstanbul Atlas Üniversitesi Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri enstitüleri, İskenderun Teknik Üniversitesi Bilişim Enstitüsü, Çevre ve Deniz Bilimleri Enstitüsü, Demir-Çelik Enstitüsü, Enerji Enstitüsü, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kadir Has Üniversitesi İşletme Fakültesi, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitüleri ile Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri enstitüleri kapatıldı.

6 ÜNİVERSİTEDEKİ 9 FAKÜLTE VE YÜKSEKOKULUN ADI DEĞİŞTİRİLDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki Reha Midilli Foça Turizm Fakültesinin adı Turizm Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi'nin ismi Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi, Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun adı Uygulamalı Yüksekokulu, Kocaeli Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin ismi Ziraat Fakültesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi'nin adı Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Adıyaman Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin ismi Ziraat Fakültesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin adı Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin ismi Mühendislik Fakültesi ve Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin adı Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi olarak değiştirildi.

06-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş