Arama sonuçları

Gözaltına alınan 5 öğrenci serbest

Gözaltına alınan 5 öğrenci serbest

Gözaltına alınan 5 öğrenci serbest. Cumhuriyet'in haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi protestolarına yazılama çalışması ile destek oldukları gerekçesi ile önceki gün evlerinde gözaltına alınan 5 öğrenci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖZALTINA ALINAN 5 ÖĞRENCİ SERBEST

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirilen 5 üniversiteli savcılıkta ifade verdikten sonra ev hapsi talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ev hapsi talebini reddederek 5 öğrencinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

BEKLEYENLERE DE GÖZALTI

Gözaltına alınan 5 üniversiteli için adliye önünde bekleyenler de Kağıthane Kaymakamlığı’nın salgın nedeniyle aldığı etkinlik yasağı gerekçe gösterilerek polis tarafından gözaltına alındı ve Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

AİLELER DE TEHDİT EDİLDİ İDDİASI

Boğaziçi Avukat Koordinasyonu’ndan dün yapılan açıklamada, şöyle dedi:

“Dün (önceki gün) itibarıyla çok sayıda öğrencinin aileleri polis olduğunu beyan eden kişiler tarafından telefonla arandı. Ailenin davranışına göre, ‘Çocuğunuzun psikolojisini merak ettik’ cümlesinden ‘Çocuğunuzun geleceğini karartırız’ cümlesine kadar varan tehditkar konuşmalar yapıldı."

 Aileler ve öğrenciler adına ayrı ayrı suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

12-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş