Arama sonuçları

Hakları ödenmeyen öğretmenler kazandı

Hakları ödenmeyen öğretmenler kazandı

Hakları ödenmeyen öğretmenler kazandı. Antalya’da 2016 yılında eğitime başlayan Bilge Adam Koleji ilk mezunlarını bile veremeden iflas etti. Uraz Özel Eğitim Şirketi tarafından işletilen Antalya Bilge Adam Koleji’nin 2017 Aralık ayında Mono Mimarlık Şirketi’ne devredildiği bildirildi.

El değiştirmenin ardından Uraz Özel Eğitim şirketinin okuldaki işçiler ve öğretmenlere yapmadığı ödemelerin yapılacağı taahhüt edildi. Ancak bir maaş ödemesi yapıldıktan sonra Mono Mimarlık Şirketi, okuldan çekildiğini açıkladı.

HAKLARI ÖDENMEYEN ÖĞRETMENLER KAZANDI

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, şirketin çekilmesiyle bu defa okula hacizler gelmeye başladı. Ders saatinde yapılan haciz işlemlerinde sıralar, tahtalar, bilgisayarlar dahil okulun tüm varlıkları haczedildi. Yaklaşık 600 öğrenci ile öğretmen ve okulda çalışan işçiler ise ortada kaldı. İşçiler ve öğretmenler iki şirkete de “dolandırıcılık” dahil suç duyurusunda bulundu.

Açılan dava sonucunda Antalya 4. İş Mahkemesi çalışanların lehine karar vererek, Mono Mimarlık tarafından hakların ödenmesine hükmetti. Emsal niteliğindeki bu karar Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’nce de onaylandı. İşçilerin ve öğretmenlerin ödenmeyen maaş ile tazminatları Mono Mimarlık şirketinden karşılanmaya başlandı.

HAKLARINI ALMAK ÖNEMLİYDİ

İşçilerin ve öğretmenlerin avukatlığını yapan Antalya Barosu’ndan Avukat Hüseyin Şahin, şöyle dedi: "Aylarca emeği sömürülen bu arkadaşlarımıza haklarını almaları konusunda yardımcı olmak önemliydi. Sonuç olarak da başarıya ulaştığımız için hem kendi adıma hem de işçi ve öğretmen arkadaşlar adına mutluluk duyuyorum.” Şahin, ayrıca mağduriyet yaşayan ve henüz hukuki işlem başlatmamış olan kişilere de haklarını aramaları yönünde çağrıda bulundu.

11-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş