Arama sonuçları

HİSAR Projesi'ndeki 240 öğretmen eğitime girdi

HİSAR Projesi'ndeki 240 öğretmen eğitime girdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce başlatılan HİSAR Projesi kapsamında imam hatip okullarındaki öğretmenlere inovasyon, STEM ve robotik alanında mesleki gelişim eğitimleri verilmeye başlandı.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, HİSAR Projesi Eğitici Eğitimleri Açılış Programı'nda konuştu. Yılmaz, projeyle toplum için faydalı olmayı hedefleyen, topluma değer katan ve gelişen çağa uyum sağlayabilen öğretmenler ve buna bağlı nesillerin yetiştirilmesinin amaçlandığını belirtti.

İMAM HATİP OKULLARINDAKİ ÖĞRETMENLER

Yılmaz, proje kapsamında imam hatip okullarında görev yapan bilişim teknoloji öğretmenleri başta olmak üzere STEM çalışmalarına ilgisi olan gönüllü öğretmenlere eğitimler verilmesinin hedeflendiğini aktardı.

Yılmaz, öğretmen eğitimiyle robotik kodlama derslerini, özel okuldaki veya özel kurslardaki bilgiye ulaşma imkanı olmayan öğrencilere "eğitimde fırsat eşitliği" yasasından yola çıkarak ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

"14 BİN 400 ÖĞRETMENİN EĞİTİM ALMASI SAĞLANACAK"

MEB Araştırma Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Uğur Tecir ise proje kapsamındaki eğitici eğitimlerine 240 öğretmenin katıldığını bildirdi.

Bu öğretmenlerin her birinin kendi ilinde 60 öğretmene eğitim vereceğini belirten Tecir, şöyle dedi: "Böylece 14 bin 400 öğretmenin eğitim alması sağlanacak. Dolayısıyla öğretmen eğitimiyle de yüz binlerce öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz."

25-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş