Arama sonuçları

Kampusta ‘korona’ önlemleri: Neler yapılacak?

Kampusta ‘korona’ önlemleri: Neler yapılacak?

Kampusta ‘korona’ önlemleri: Neler yapılacak? Yükseköğretim kurumları 1 Ekim’den sonra açılmaya başlıyor. Her üniversite kendi akademik takvimini açıklarken, 2020-2021 öğretim yılında da eğitimin karma-hibrit ya da yüz yüze olacağını da öğrencilerine duyurmaya başladı.  Peki üniversitelerde kovid-19 önlemleri neler olacak? Kovid-19 şüphesi olan öğrenci olursa ne olacak? Bu sorunun yanıtını veren yükseköğretim kurumlarından biri de Boğaziçi Üniversitesi oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan öğrencilere yaptığı duyuruda Covid-19 salgını yüzünden 2020-2021 akademik takviminin ötelendiğini ve 22 Ekim olarak duyurulduğunu hatırlattı. Özkan, 2020-21 Güz döneminin ağırlıklı olarak uzaktan (çevrimiçi) yapılacağını ancak yüz yüze (sınıfta) derslerin de gerçekleşeceğini belirterek, şöyle dedi:

KAMPUSTA ‘KORONA’ ÖNLEMLERİ: NELER YAPILACAK?

“Hangi derslerin uzaktan (çevrimiçi), hangi derslerin yüz yüze (sınıfta) yapılacağı belirlenmiş olup, bu derslerle ilgili bilgiler kayıt sisteminde yer alacağı gibi, derslerin listesi 31 Ağustos haftası içinde ayrıca duyurulacaktır. Bazı derslerimiz çevrimiçi olmasına rağmen final sınavları yüz yüze (derslikte) olabilecektir. Yine bu derslerle ilgili bilgi kayıt sisteminde ve duyuru listesinde yer alacaktır. Hazırlık sınıfı derslerimiz tümüyle çevrimiçi yapılacağından hazırlık öğrencilerimiz 2020-21 Güz dönemi için yurtlara yerleştirilmeyecektir. Bu öğrencilerimiz salgın koşullarının gidişatına göre belirlenecek planlamalar çerçevesinde  Bahar döneminde başvuru yapabilecektir.”

 BEYAN VERMEYEN KAMPUSA GİREMEYECEK

Özkan, koronavirüs ile ilgili kampusta alınacak önlemleri ve şüpheli durumda neler yapılacağını da şöyle anlattı:

“Derslikte veya laboratuvarda yapılacak çalışmalara katılacak öğrencilerin kampuslara gelecekleri günler için, Eylül ayı içinde deneme kullanımına açılacak olan COVID- 19 Beyan Formunu günlük olarak doldurmaları gerekecek. Kampüslerimize erişim ancak bu formun doldurulması ile mümkün olacaktır.

ŞÜPHELİ ÖĞRENCİLER İÇİN NE YAPILACAK?

COVID 19 şüphesi tespit edilen öğrencilerimiz test merkezlerine yönlendirilecek veya üniversitemiz bünyesinde bulunan test altyapısını kullanabileceklerdir. Bu kişilerin durumu netleşene kadar kampüslere erişimi mümkün olmayacak, bu durumda bulunan ve yurtlarımızda ikamet eden öğrencilerimiz test sonuçları çıkana kadar yurtlarda sağlanacak izolasyon odalarında misafir edilecektir. Test sonuçları pozitif çıkanlar tedavi amacıyla sağlık merkezlerine yönlendirilecek, ayakta tedavi gerektiren durumlarda bu öğrencilerimiz kampüsteki karantina yurdunda  kalabilecek veya yurttan ayrılmak  istemeleri durumunda kontrollü olarak ayrılabilecektir. Testi pozitif çıkan öğrencilerimizin karantinaya alınması ile birlikte, filyasyon yöntemi uygulanarak bu kişilerle temas etmiş olanlar da teste tabi tutulacak veya test merkezlerine yönlendirilecektir.”

 

MASKE KULLANMAK ZORUNLU

Özkan kampuslarda maske kullanımının ve fiziksel mesafe kurallarına uymanın da zorunlu olduğunu hatırlatarak, “Yemekhane ve kantinler İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nun genelgeleri doğrultusunda servis vermeye devam edecektir. Kültürel ve sportif faaliyetler ile kulüp faaliyetleri önceden başvurularak gerekli sağlık önlemlerinin alınması ile planlı bir şekilde gerçekleştirilebilecektir. Kampus önlemleri ve buna dair kurallar salgının yayılım sürecine ve ilgili mercilerin ülke çapında alacağı kararlar doğrultusunda gözden geçirilerek, yenilenebilir.”

29-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş