Arama sonuçları

Kılıçdaroğlu: Haksızlığa uğrayan herkesin hakkını demokratik yollarla arayacağız

Kılıçdaroğlu: Haksızlığa uğrayan herkesin hakkını demokratik yollarla arayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'yi takip eden gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelerek, soruları yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'na şu soru yöneltildi.

"Kamu kurumlarına yapmış olduğunuz ziyaretler var, halkı sokağa çağırdığınızı bu ziyaretlerle yorumluyorlar. Cumhurbaşkanı, 'Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız, gideceğiniz yere kadar kovalarız' ibaresi kullandı, bu konuda neler söyleyeceksiniz?"

KAMU KURUMLARINI ZİYARET

Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi: "Ben Milli Eğitim Bakanlığı'na gitmeden önce daha doğrusu Sayın Bakandan randevu istedim. Randevu gelmedi. Yaklaşık 15 saat sonra ben oraya gittim. Bakandan randevu istedik. Ama ben oraya gittiğimde haksızlığa uğramış bir kişinin haksızlığını ve bunun gerekçelerini Bakandan öğrenmek istiyorum ve randevu istiyorum. Randevu verilmiyor, en az 12 saat bekliyorum yine verilmiyor, 15. saatte oraya gidip o açıklamayı yapıyorum. Gençler adına yapıyorum. Oraya neydi, kilit mi vurulmuştu? Tabii kalabalıkta kilidi falan pek göremedim ama kilit de vurulmuş. Aslında normalde tepkiyi göstermesi gereken biz değil. TBMM Başkanının tepki göstermesi lazım. Bir milletvekili bakanlığa nasıl gidemez? Bu eleştiriyi hazmedememek demektir. Sen neden adaletsizliklere karşı çıkıyorsun demektir. Öyle 'sokağa çıkacağız, asacağız, keseceğiz' falan yok öyle bir şey. Ama şu bir gerçek, onların haklarını arayacağım. Bütün il başkanlıklarımızda hukuk birimleri bu konuda çalışıyor. İtiraz dilekçeleri hazırlandı. Bir internet sitesi oluşturuldu. Ve diyorlar ki 'bunlara sahip çıkmayın', peki biz kime sahip çıkacağız? Haksızlığı yapan Erdoğan'a mı sahip çıkacağız? Sokağa çıkma diye bizim kitabımızda bir şey yok. Ama haksızlığa uğrayan herkesin hakkını demokratik yollarla arayacağız."

"KORUMALARI GÖNDERELİM MERKEZ BANKASI'NA BİR FAİZİ İNDİRSİNLER"

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısına takılan kilidi, sizin korumalarınızın taktırdığı yönünde iddia var, bu konuda ne söylersiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi: "Benim korumalar o kadar güçlü mü? Demek onların sözü dinleniyor, bizim haberimiz yok. Korumaları gönderelim Merkez Bankası'na bir faizi indirsinler."

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Kur'an kursları ile ilgili açıklamaları ve iktidar kanadının bu sözlere tepkisinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaptığı dönemde, Diyanet İşleri Başkanlığının Kur'an kurslarında öğrencilere verilen derslerin kitabını istediğini aktardı.

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ İSTEYEN AİLELERİN ÇOCUKLARINA KUR'AN'I ÖĞRETMENLERİ KADAR DOĞAL BİR ŞEY YOK"

Son derece güzel hazırlanmış, renkleri özenle seçilmiş kitaplar olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocukların Kur'an'ı rahat öğrenebilecekleri materyaller vardı ve ben Diyanet İşleri Başkanlığını, komisyon üyeliği yaptığım dönemde kutladım. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, çocuklarımıza, isteyen anne babaların, ailelerin çocuklarına Kur'an'ı öğretmeleri kadar doğal bir şey yoktur. Siyaset din, inanç alanına asla girmemeli. Kimlik alanına asla girmemeli. Yaşam tarzı alanına asla girmemeli. Anayasamızın 24. maddesinde de bu gayet açık ve net. Bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. Düşüncem bu. Bu düşüncemi defalarca gittiğim her yerde de ortamda da Genel Başkan olmadan önce de bunları dillendirdim. Bütün mesele şu, gerçekten de Kur'an kurslarının anne babaların güven içinde çocuklarını gönderebilecekleri mekanlar olması, bunların güzel mekanlar olması hatta bu konuda bazı Kur'an kurslarının badana boyalarının CHP il başkanlıkları tarafından yapıldığını da belirtmek isterim. Hatta Kocaeli'nde bu yapıldığı zaman herkes şaşırmıştı. Bazıları, 'vay efendim siz bunu nasıl yaptınız, sizde değişim mi oldu?' hayır efendim olması lazım. İnsanlar kendi inançlarını çocuklarının da öğrenmesi gerektiğini isteyebilirler. Böyle bakıyorum. Bunun AK Parti tarafından MHP tarafından bulunmuş bir şey gibi siyasete malzeme edilmesini de çok doğru bulmuyorum. Partimizin görüşü budur."

 

 

05-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş