Arama sonuçları

KYK yurtlarına başvuran 73 bin üniversiteli 'açıkta' kaldı

KYK yurtlarına başvuran 73 bin üniversiteli 'açıkta' kaldı

Üniversite öğrencilerinin barınma sorunu sürerken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 73 bin üniversite öğrencisinin başvuruya rağmen herhangi bir yurda yerleştirilemediğini açıkladı. Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2022 Yılı Bütçe Teklifi görüşmelerinde öğrencilerin yurtlara yerleşememe sorunu gündeme geldi. Bakan Kasapoğlu, Türkiye’nin TÜGVA, Ensar, TÜRGEV gibi yurtların medeniyeti olduğunu söyledi.

 

AÇIKTA KALAN ÖĞRENCİ SAYISI



Üniversite öğrencilerinin barınma taleplerinin karşılanamadığına yönelik eleştirilere yanıt veren Bakan Kasapoğlu, ‘açıkta kalan’ öğrenci sayısını açıkladı. 624 bin öğrencinin devlet yurtlarına yerleşmek için talepte bulunduğunu bildiren Kasapoğlu, bu öğrencilerden 73 bininin herhangi bir yurda yerleşemediğini ifade etti.
Komisyonda muhalefet milletvekilleri, yandaş vakıflara ayrılan kaynaklara dikkati çekti. HDP’li Dersim Dağ ve CHP’li Onursal Adıgüzel, iktidarın değişmesi durumunda bu yapılara verilen desteğin gözden geçirileceğini kaydetti. HDP’li Dağ, Ensar Vakfı’na her ay 5 milyon 225 lira aktarıldığını aktarırken, devletin tüm kaynaklarının bu vakıflara ayrıldığını dile getirdi.

Muhalefetin bu eleştirilerine, Bakan Kasapoğlu’ndan ilginç bir savunma geldi. Eleştrilere “28 Şubat’ın darbeci mantığı” suçlamasını yönelten Kasapoğlu, “28 Şubat'ın, darbe dönemlerinin mantığıyla sivil topluma, vakıflara, derneklere lütfen çamur atmayın" dedi.

25-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş