Arama sonuçları

ODTÜ'de ücretsiz yapay zeka eğitimleri

ODTÜ'de ücretsiz yapay zeka eğitimleri

Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi’nce (ODTÜ) geliÅŸtirilen "BilgeÄ°ÅŸ" eÄŸitim portalı üzerinden ücretsiz düzenlenen "Herkes Ä°çin Yapay Zeka" kurslarının ikinci dönemi baÅŸladı.

ODTÜ Uzaktan EÄŸitim Merkezi BaÅŸkanı Prof. Dr. KürÅŸat Çağıltay, ODTÜ BilgeÄ°ÅŸ EÄŸitim Platformu’nun "Kodluyoruz Sosyal GiriÅŸimi" iÅŸ birliÄŸi ve "EMpower" desteÄŸi ile yapay zeka üzerine yeni bir etkinliÄŸe imza atıldığını ifade etti.

Çağıltay, Türkiye'de yapay zeka alanında uzman insan gücü yetiÅŸtirme çalışmalarına erken yaÅŸtan baÅŸlanmasının önemini vurguladı. Çağıltay, ODTÜ ve Kodluyoruz Sosyal GiriÅŸimi iÅŸ birliÄŸinin yapay zeka alanında baÅŸlattığı çalışmanın herkese açık bir eÄŸitim programı olduÄŸunu belirtti.

YAPAY ZEKA ÇAÄžINA HAZIRLANMAK

Çağıltay, ÅŸöyle dedi: "Hayatımızın hemen her alanını etkileyen, geleceÄŸin elektriÄŸi olarak da adlandırılan yapay zeka çağına Türkiye'yi hazırlamak için Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi’nin halka açık eÄŸitimler sunduÄŸu BilgeÄ°ÅŸ EÄŸitim Platformu üzerinden eÄŸitimleri tamamlayanlar ODTÜ'den sertifika alacaklar."

“HEDEF KÄ°TLE LÄ°SE ÖÄžRENCÄ°LERÄ° VE ÖÄžRETMENLER”

Çağıltay, Türkiye'de özellikle lise öÄŸrencilerinden baÅŸlayarak herkesi yapay zekanın ne olduÄŸuna ve hayatları nasıl etkilediÄŸine dair bilgilendirmeyi amaçlayan "Herkes için Yapay Zeka" eÄŸitim serisinin iki dersten oluÅŸtuÄŸunu aktardı. Çağıltay ÅŸunları kaydetti:

"Ä°lki Ekim 2020'de yayınlanan Herkes için Yapay Zeka-1 ismindeki eÄŸitime ilk 4,5 ayda 4 bin 132 kiÅŸi baÅŸladı, 1300 kiÅŸi eÄŸitimi baÅŸarı ile tamamlayıp sertifika alarak yüksek bir tamamlama oranına ulaÅŸtı. Serinin ikinci eÄŸitimi de 15 Mart 2021'den itibaren ODTÜ'nün herkese açık eÄŸitimleri sunduÄŸu BilgeÄ°ÅŸ platformunda yayınlanmaya baÅŸlandı. EÄŸitim videolarını takip edip deÄŸerlendirme sorularını doÄŸru cevaplayan tüm katılımcılar ODTÜ, Kodluyoruz ve EMpower destekli sertifikayı almaya hak kazanacaklar. EÄŸitimler, herkese açık, temel hedef kitle ise lise öÄŸrencileri ve öÄŸretmenler."

ÇALIÅžMA GRUPLARI OLUÅžTURULACAK

Kodluyoruz Sosyal GiriÅŸimi tarafından dersi baÅŸarıyla tamamlayan ve bu alanda kendini geliÅŸtirmek isteyen lise öÄŸrencileri ile çalışma grupları oluÅŸturacak. Bu çalışma gruplarında alanında uzman mentorlar öÄŸrencilere eÅŸlik edecek. Türkiye'nin her yerinden öÄŸrencilere açık olan bu gruplar ile farklı illerden öÄŸrenciler fikirlerini tartışabilecek ve beraber projeler üretebilecekler.

"Herkes Ä°çin Yapay Zeka" eÄŸitimlerine ODTÜ BilgeÄ°ÅŸ eÄŸitim portalı üzerinden https://bilgeis.net/tr/courses/category/43/kodluyoruz adresinden kayıt olunup ücretsiz ve online olarak eriÅŸilebilecek.

EĞİTİMLER HERKESE HİTAP EDİYOR

Derslerde yapay zekayı anlamak için temel bilgiler bulunuyor. Yapay zekanın sosyal bilimler açısından deÄŸerlendirmesi ele alınıp yapay zeka uygulamalarının etik açısından doÄŸurduÄŸu sorunlar da paylaşılıyor. Katılımcılar, yapay zeka uygulaması geliÅŸtirilmesini saÄŸlayan "veri bilimi" sürecinin nasıl gerçekleÅŸtiÄŸini öÄŸrenirken, dünya çapında en popüler programlama dillerinden biri olan Python programlama dilini de ele alıyor. EÄŸitimin ikinci bölümde ise makine öÄŸrenmesi ve bilgisayarda görme konularına giriÅŸ yapılıyor.

16-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

PaylaÅŸ