Arama sonuçları

Öğretmenlere PCR testi tartışması

Öğretmenlere PCR testi tartışması

Okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitim başlıyor. MEB, iki doz aşısını olmayan öğretmenlerden haftada 2 kez PCR testi isteneceğini açıkladı. Öğretmenler başta olmak üzere eğitim sendikaları kararın uygulanacak olmasına tepki gösteriyor.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, aşının teşvik edilmesi gerektiğini ancak PCR testini anlamlı görmediğini belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan şöyle dedi:

ÇOK UYGULANABİLİR DEĞİL

“1,5 yıl süre içinde toplam PCR testini gün ve nüfusa böldüğünüzde ciddi bir yekûna tekabül eder. Dolayısıyla bunu çok uygulanabilir görmüyorum. Aşıyı teşvik için getirildiğini düşünüyorum. Gereksiz tartışmalara neden olacak bu karar yeniden gözden geçirilmelidir.”

Sosyal medyada da gündem olan konu hakkında şu yorumlar yapıldı:

 

- PCR istemiyorsan aşını yaptıracaksın. Bir öğretmen olarak aşı olmayan öğretmenlerle aynı ortamda çalışmak istemiyorum, çocuklarımın dersine aşısız öğretmenlerin girmesini istemiyorum. Şakası yok bu hastalığın.

- 3 doz aşımı oldum ancak olmak istemeyen meslektaşlarıma yapılan bu mobbingi kınıyorum. Aşı olmak istemeyenöğretmenlere baskı yapan öğretmenleri ayrı kınıyorum.

- Bir öğretmen dersine mi odaklansın yoksa hastane köşelerinde PCR testi mi versin?

- Hamile olması veya rahatsızlığı ya da korkuları nedeniyle aşısız olan öğretmen haftada 2 kez PCR testi için sağlık kuruluşuna giderse zaten Kovid bulaşır!

27-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş