Arama sonuçları

Okullarda hummalı ‘koronavirüs’ temizliği

Okullarda hummalı ‘koronavirüs’ temizliği

Okullarda hummalı ‘koronavirüs’ temizliği. Türkiye’de de görülmesinin ardından koronavirüs önlemi olarak hem toplu taşıma araçları hem de okullar dezenfekte ediliyor.

Çin’den başta Avrupa olmak üzere birçok ülkeye yayılan ve binlerce ölüme neden olan koronavirüsü Türkiye’de de görüldü. Başta eğitim kurumları olmak üzere koronavirüse karşı önlemler almaya başladı. Bazı yükseköğretim kurumları online eğitime geçme kararı aldı. 18 milyon öğrenci velisi ise okullarda eğitime ara verilip verilmeyeceğini merak ediyor.

OKULLARDA HUMMALI ‘KORONAVİRÜS’ TEMİZLİĞİ

Okullarda ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kararı ile dezentekte çalışmaları başladı. 18 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmenin günün büyük bölümünü geçirdiği okullarda, enfeksiyona sebep olan virüslerin uzaklaştırılması amacıyla hipoklorit esaslı yüzey dezenfektanlarıyla kapsamlı bir hijyen işlemi uygulanıyor. Elle temas edilen bütün alanlar, hafta sonları ve eğitim dışı zamanlarda dezenfekte edilmeye başlandı. Bu solüsyon ise meslek liseleri öğrencileri tarafından hazırlanıyor.

YÖK, REKTÖRLERİ TOPLUYOR

Bu arada YÖK, öğrenci sayısı ve yabancı öğrenci sayısı fazla üniversitelerin rektörleri ile koronavirüsü ile ilgili toplantı yapıyor. Bugün saat 18.00'de YÖK'te "koronavirüs" gündemiyle bir toplantı gerçekleştirilecek. Toplantıda Kovid-19'a yönelik üniversitelerde şimdiye kadar alınan ve alınması gereken bütün ek tedbirler görüşülecek.

BAKAN SELÇUK BİLİM KURULU TOPLANTISINDA

Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde bugün yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'na Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katılacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında okullardaki eğitim sürecinin planlanması konusunda Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerin devam ettiğini açıklamıştı.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığıyla (MEB) önümüzdeki günlerde görüşüleceğini açıklamıştı.

11-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş